X

Letonia : Atac cibernetic asupra sistemului informatic al sănătăţii publice

Un important atac cibernetic a fost lansat marţi din străinătate asupra sistemului informatic al sănătăţii publice din Letonia, a anunţat Ministerul Sănătăţii al acestei ţări, informează AFP.

Sistemul, unul foarte recent, pus în funcţiune la 1 ianuarie pentru a digitaliza eliberarea şi prelucrarea prescripţiilor medicale, a trebuit să fie oprit, ceea ce a impus o revenire provizorie la tradiţionalele documente pe hârtie, potrivit agerpres .

Atacul, care pare să fi plecat din circa 20 de ţări, atât membre ale Uniunii Europene (UE), cât şi unele îndepărtate, printre care Trinidad-Tobago şi Angola, a debutat la începutul după-amiezii, a precizat pentru presă un înalt oficial al ministerului, Aivars Lapins.

Citește și : Vizele de intrare în Japonia pentru cetăţenii români au fost ridicate (Shinzo Abe)

‘A fost clar că este un atac planificat, un atac amplu, s-ar putea spune specializat, pentru că a provenit de la calculatoare situate în ţări diferite’, a spus el. ‘Am primit mii de cereri într-o perioadă de timp foarte scurtă. Nu în aşa manieră funcţionează sistemul în mod normal’, a adăugat înaltul oficial.

Totuşi, potrivit oficialilor letoni, datele nu au fost afectate şi ar trebui să fie posibilă identificarea autorilor atacului.

Tags: Angolaatac ciberneticeliberareaLetoniaTrinidad-TobagoUE
Categorii: Diaspora