X

Letonia: Eliberarea unui bărbat ţinut ostatic pe un iaht în Golful Riga

Comandouri din cadrul unităţii de operaţiuni speciale, în cooperare cu forţele armate letone şi poliţişti de frontieră, au eliberat în această săptămână un bărbat ce era ţinut ostatic la bordul unui iaht în Marea Baltică, au anunţat vineri organele de aplicare a legii, citate de Xinhua, potrivit Agerpres.

Poliţia letonă a fost sesizată miercuri în legătură cu răpirea unui bărbat în vârstă de 53 de ani, ţinut ostatic pe un iaht în Golful Riga şi care a reuşit să-şi contacteze rudele prin telefon, care, la rândul lor, au anunţat autorităţile.

Citește și : Judecătorul Brett Kavanaugh a primit vot favorabil în Senatul Statelor Unite

O importantă operaţiune a fost lansată pentru a face faţă crizei legate de ostaticul pe mare. Având în vedere gravitatea situaţiei, unitatea de contraterorism Omega, trupe regulate ale armatei şi poliţişti de frontieră s-au implicat în operaţiunea în care bărbatul răpit a fost eliberat cu succes şi răpitorul său a fost reţinut, au declarat oficiali ai poliţiei letone.

Un elicopter militar şi mai multe nave au fost de asemenea desfăşurate pentru a ajuta la operaţiunea de salvare.

Răpitorul, un bărbat în vârstă de 47 de ani, nu are antecedente penale, a declarat poliţia, fără a explica motivele pentru care acesta şi-a luat cunoştinţa ostatic.

Citește și : Trump îl acuză pe Soros de finanţarea militanţilor anti-Kavanaugh

Tags: barbatcontraterorismfrontieraGolful Rigamarea baltica
Categorii: Diaspora