X

Letonia şi Rusia au încheiat demarcarea frontierei

Letonia şi Rusia au semnat miercuri la Riga documentele finale privind demarcarea frontierei, a anunţat ministerul leton de externe. Va urma aprobarea de către guvernele celor două ţări, iar formalităţile se vor încheia cu un schimb de note, precizează Xinhua din aceeaşi sursă.

În numele celor două ţări au semnat consulul general al Letoniei la Sankt Petersburg, Irina Mangule, şi ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Rusiei la Riga, Alexei Obuhov. Cei doi diplomaţi au fost copreşedinţii comisiei bilaterale de demarcare a frontierei, care şi-a încheiat activitatea.

Citeşte şi: ‘Kim Jong Un’ A VIZITAT New York-ul şi a intrat în Trump Tower, unde a vrut să-l vadă pe preşedintele american

Andrejs Pildegovics, secretar de stat în ministerul de externe leton, a declarat la ceremonia de semnare că existenţa unei frontiere definite legal va contribui la securitatea Letoniei şi la oprirea imigraţiei ilegale şi a criminalităţii organizate. El a remarcat că frontiera dintre ţara sa şi Rusia este totodată graniţa Uniunii Europene, iar demarcarea ei este indispensabilă pentru îndeplinirea atribuţiilor Letoniei de stat membru al Spaţiului Schengen.

Obuhov a afirmat că procesul de demarcare a reprezentat un efort diplomatic, politic şi fizic important, care a fost dus la bun sfârşit în mod constructiv şi că o graniţă bine organizată şi apărată este necesară ambelor ţări.

Tags: Alexei ObuhovfrontieraIrina ManguleLetoniarigarusiaSankt Petersburgspatiul Schengenuniunea europeana
Categorii: Diaspora