Letonia se alătură apelului la instituirea unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei

Publicat:

Parlamentul din Letonia şi-a adăugat joi vocea legislativelor din Estonia şi Lituania, solicitând instituirea unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei, relatează DPA, potrivit agerpres.  

Adunarea populară numită Saeima a făcut apel la ONU să facă paşii necesari fără întârziere pentru a proteja vieţile umane şi a asigura siguranţa centralelor nucleare din Ucraina.


Citește și : OECD: Războiul din Ucraina şi sancţiunile vor afecta semnificativ relansarea economică la nivel mondial

În acelaşi timp, parlamentarii din statul baltic membru UE şi NATO au solicitat să se ia măsuri cât de curând posibil pentru a asigura coridoare umanitare sigure pe teritoriul ucrainean.

Parlamentul Estoniei (Riikokogu) a cerut luni, 14 martie, instituirea unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei, adoptând cu 90 de voturi din 101 mai multe rezoluţii care subliniază solidaritatea cu Ucraina.

Parlamentul Lituaniei a cerut, la rândul său, în unanimitate crearea unei zone de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei, într-un vot care a avut loc joi.

Citește și : Cel puţin 21 de persoane au fost ucise în tiruri de artilerie rusă în apropiere Harkov

Legislativul, numit Seimas, a emis o declaraţie care cere ca ONU să ia imediat măsuri pentru a crea o zonă de interdicţie aeriană pentru a preveni noi victime civile în masă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa Rușii au lansat noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa în noaptea de sâmbătă spre duminică....

VIDEO – Comandourile ucrainene au cucerit mai multe platforme de pe Marea Neagră ocupate de forțele rusești

VIDEO - Comandourile ucrainene au cucerit mai multe platforme de pe Marea Neagră ocupate de forțele rusești Trupe de comando ucrainene au luat cu asalt...

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk Rusia a revendicat sâmbătă capturarea unui nou sat în apropiere de Pokrovsk, un oraş care serveşte drept...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.