X

Li Qiang: China consideră Ţările de Jos un partener prioritar în Uniunea Europeană

China consideră Ţările de Jos un partener prioritar în Uniunea Europeană şi este dispusă să promoveze cooperarea în diferite domenii, i-a declarat marţi premierul chinez Li Qiang omologului său olandez Mark Rutte, potrivit canalului de televiziune de stat CCTV, preluat de Reuters, scrie agerpres.  

China speră ca Ţările de Jos să protejeze interesele lor comune şi să menţină fluiditatea lanţurilor globale de aprovizionare şi industrial, a adăugat premierul chinez în convorbirea sa cu Mark Rutte.

Citește și : Paolo Gentiloni nu vede riscul unei crize imobiliare sau a datoriilor în UE

El a asigurat totodată că ţara sa este gata să aprofundeze cooperarea cu Olanda în agricultură, conservarea apei şi noile energii, precum şi în domenii multilaterale cum este reglementarea schimbărilor climatice, potrivit Xinhua. China va continua să-şi deschidă piaţa, să întărească protecţia proprietăţii intelectuale şi salută venirea pe piaţa chineză de noi produse olandeze de înaltă calitate şi firme olandeze competitive, a declarat Li, exprimându-şi speranţa că Ţările de Jos vor oferi un mediu de afaceri corect şi nediscriminatoriu pentru companiile chineze, a mai consemnat Xinhua.

Politica Beijingului faţă de Europa este caracterizată de un nivel înalt de constanţă şi stabilitate, iar China şi Europa trebuie să practice multilateralismul real şi să se opună confruntării între tabere şi “noului război rece”, a afirmat premierul chinez.

Citește și : Ucraina, o ţară PUTRED de coruptă! Preşedintele Curţii Supreme de Justiţie a fost prins când lua o ŞPAGĂ uriaşă

La rândul său, Mark Rutte a declarat că Beijingul este un important partener de cooperare al ţării sale şi a exprimat disponibilitatea Olandei de a menţine schimburi apropiate de nivel înalt cu China, de a aprofunda cooperarea în domeniile economiei şi comerţului, conservării apei şi schimbărilor climatice. Ţările de Jos sunt pregătite să fie în continuare o punte de cooperare între Europa şi China, a spus premierul olandez, citat de Xinhua.

Tags: ChinaLi QiangMark RutteȚările de Josuniunea europeana
Categorii: Diaspora