Liban : armata neagă existența unui complot privind asasinarea premierului Saad Hariri

Publicat:

Armata libaneză a transmis duminică într-un comunicat că nu există nicio dovadă a unui complot privind asasinarea premierului Saad Hariri, la o zi după demisia surpriză a acestuia, transmite agerpres .

Într-un discurs televizat, Hariri a vorbit sâmbătă despre un plan secret împotriva sa şi a acuzat de implicare Iranul şiit şi aliatul său Hezbollah.


Demisia lui Hariri, sunnit, aflat în prezent în Arabia Saudită, a provocat temeri de instabilitate în Liban. Preşedintele Michel Aoun, aliat al Hezbollahului, nu a acceptat demisia lui Hariri.

Citiți și : SUA : Robert Mueller are destule dovezi să-l acuze pe Michael Flynn

Surse de la palatul prezidenţial,  au declarat că preşedintele Aoun nu va accepta demisia lui Hariri până când acesta nu va reveni în Liban şi nu-şi va explica motivele, amânând pentru moment consultările politice dificile pentru stabilirea unui succesor.

Cotidianul saudit Asharq al-Awsat a citat surse neidentificate, apropiate de Hariri, care au declarat că cel mai probabil premierul demisionar va rămâne în afara Libanului din cauza faptului că se teme pentru viaţa sa.

În sistemul politic al Libanului, preşedintele trebuie ales dintre catolici maroniţi, premierul trebuie să fie musulman sunnit, iar preşedintele parlamentului trebuie să provină din rândurile musulmanilor şiiţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Care este salariul anual încasat de Prințul William. O sumă uriașă ar urma să încaseze și Prințul Harry

Care este salariul anual încasat de Prințul William. O sumă uriașă ar urma să încaseze și Prințul Harry Prințul William, în vârstă de 42 de...

Barcelona va majora taxa pentru pasagerii navelor de croazieră

Barcelona va majora taxa pentru pasagerii navelor de croazieră Barcelona va majora taxa plătită de pasagerii navelor de croazieră care vizitează oraşul pentru mai puțin...

Plumb și arsenic în tampoane: motiv de îngrijorare sau nu?

Plumb și arsenic în tampoane: motiv de îngrijorare sau nu? Un studiu recent publicat în jurnalul Environment International a descoperit plumb și arsenic în toate...

Este un consum moderat de alcool fără riscuri pentru sănătate? Miturile spulberate de un studiu recent

Este un consum moderat de alcool fără riscuri pentru sănătate? Miturile spulberate de un studiu recent Se spune că un pahar de vin consumat ocazional...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.