X

Liban: Blocul parlamentar al grupării Hezbollah afirmă că întârzierea formării unui nou guvern riscă ”implicaţii negative”

Blocul parlamentar al grupării Hezbollah din Liban a indicat joi că întârzierea formării unui nou guvern riscă o alunecare a ţării ”spre tensiuni”, relatează agenţia Reuters, potrivit agerpres.

”Întârzierea a început cu riscul unei alunecări spre tensiuni… şi noi avertizăm în legătură cu pericolele acestei situaţii”, a afirmat gruparea între-o declaraţie la televiziune după reuniunea săptămânală a blocului său parlamentar.

Citește și : Administraţia Trump pregăteşte sancţiuni străinilor care efectuează ingerinţe în procesul electoral american

În Liban au avut loc alegeri generale pe 6 mai, la care gruparea şiită şi aliaţii săi parlamentari au obţinut o majoritate de locuri. Dar blocurile rivale ale ţării nu au căzut încă de acord asupra componenţei noului cabinet.

Desemnat în funcţia de prim-ministru, Saad al-Hariri, sunnit, şi alţi politicieni libanezi de seamă au făcut de asemenea apel la partide să fie de acord cu noul parlament pentru a contribui la susţinerea economiei fragile a ţării.

Rivalitatea politică a dus la un blocaj guvernamental ce a durat ani de zile în Liban şi ţara nu a mai dat un buget de stat din 2005 până anul trecut. Alegerile din mai au fost primele organizate în decurs de nouă ani de zile.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a indicat că Libanul trebuie urgent să-şi rezolve politica fiscală.

Citește și : Pakistanul va desfăşura mai multe trupe la graniţa sa cu Afganistanul

Tags: guvernHezbollahLibanSaad al-Haririsunnittensiuni
Categorii: Sinteze