X

Liban : O patrulă de frontieră israeliană a răpit o libaneză în regiunea Shebaa

Armata libaneză a anunţat sâmbătă seara că o patrulă de frontieră israeliană a reţinut o femeie libaneză în regiunea Shebaa şi a dus-o peste graniţă, relatează Reuters, conform agerpres.

“La 28 aprilie, la ora 20:30, o misiune de patrulare a inamicului israelian a răpit-o pe Nohad Dali din oraşul Shebaa şi a dus-o în teritoriul palestinian ocupat”, a anunţat armata libaneză, într-o declaraţie difuzată de agenţia de presă libaneză NNA.

Citește și : Comisia Europeană lansează proiectul bugetului post-Brexit

Regiunea Shebaa include o mică zonă disputată pe care Israelul o consideră parte a Înălţimilor Golan, ocupate de statul evreu în 1967. Libanul susţine că această zonă face parte din teritoriul său.

O forţă ONU de menţinere a păcii se află la graniţa dintre Liban şi Israel. Ultimul conflict direct între cele două ţări a fost un război scurt în 2006 între Israel şi gruparea şiită libaneză proiraniană Hezbollah.

Citește și : Ministrul de externe francez efectuează o vizită în Egipt, axată pe dosarele libian, sirian şi palestinian

Tensiunile dintre Israel şi Hezbollah s-au intensificat ca urmare a rolul grupării în războiul civil sirian, unde acesta a câştigat mai multă experienţă şi un arsenal sporit alături de preşedintele sirian Bashar al-Assad în cadrul unei alianţe susţinute de Iran.

Tags: frontieraHezbollahisraelONUpatrulăregiuneaShebaa
Categorii: Sinteze