X

Libanezii ‘au luat foc’ după ce mai mulţi militari au bătut un medic în mijlocul spitalului – VIDEO

Un video care arată cum câţiva militari lovesc un medic de la Urgenţe într-un spital a stârnit revoltă pe reţelele de socializare în Liban, unde armata a anunţat miercuri arestarea a doi soldaţi vinovaţi de agresiune, relatează AFP, potrivit agerpres.

Incidentul s-a produs marţi seară într-un spital din Tripoli, mare oraş din nordul Libanului, unde un bărbat rănit de un glonţ a fost internat după o altercaţie.

Citeşte şi: Mahmoud Abbas RUPE toate acordurile cu SUA şi Israel

În înregistrarea video realizată de camerele de supraveghere se poate vedea un mic grup de militari în jurul medicului. Un soldat încearcă să îi acopere gura cu mâna, după care îl plesneşte violent. Un alt soldat intervine şi îl împinge pe medic din spate.


Pe reţelele de socializare, internauţii şi-au exprimat solidaritatea cu medicul, unii spunând că este vorba de o dramă, într-un moment în care cadrele medicale sunt în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus.

Incidentul s-a produs în unitatea de Urgenţe, unde doctorul voia să îl îngrijească pe pacient, atins de hemoragie, în timp ce militarii voiau să îl interogheze mai întâi, a declarat pentru AFP preşedintele Sindicatului Libanez al Medicilor de la Tripoli, Salim Abi Saleh.

“Este un lucru inacceptabil”, a adăugat el, denunţând “un comportament brutal care nu onorează uniforma militară”.

“Suntem sigur că şefii armatei nu pot accepta ca membri ai acesteia să acţioneze astfel”, a mai spus el.

Citeşte şi: Mahmoud Abbas RUPE toate acordurile cu SUA şi Israel

Într-un comunicat, armata libaneză şi-a exprimat regretul pentru acest “incident”, spunând că este unul “izolat”.

Armata a mai spus că a fost deschisă o anchetă şi că au fost luate “măsuri disciplinare” împotriva celor doi soldaţi, care au fost arestaţi.

Libanul are oficial 954 de infecţii cu coronavirus înregistrate, dintre care 26 de decese. 

Tags: LibanmedicmilitariSalim Abi Salehspitaltripoli
Categorii: Sinteze