X

Libanul a anunţat al doilea caz de coronavirus

Un al doilea caz de coronavirus a fost confirmat miercuri în Liban, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Beirut, care a precizat că este vorba despre o femeie care a revenit recent din Iran, transmite AFP, potrivit agerpres.

”A fost înregistrat un al doilea caz de coronavirus Covid-19 confirmat în laborator”, a indicat ministerul citat, într-un comunicat.

Citește și : Un prim caz de coronavirus a fost confirmat în Brazilia

Pacienta, a cărei stare de sănătate este stabilă, este o femeie revenită în Liban pe 20 februarie după ce fusese într-un pelerinaj religios în Iran. Ea a fost spitalizată pe 24 februarie.

Femeia s-a aflat în acelaşi avion cu primul caz de coronavirus înregistrat în Liban, o femeie de 45 de ani care vizitase Qom, oraş sfânt din Iran.

Iranul, care încearcă să ţină sub control propagarea noului coronavirus, a înregistrat începând de săptămâna trecută 19 cazuri mortale, bilanţul cel mai grav după cel din China.

Citește și : Marea Britanie efectuează teste aleatorii pentru depistarea coronavirusului la pacienţii de gripă

Coronavirusul Covid-19 a cauzat infectarea a aproximativ 80.000 de persoane (dintre care aproape 2.800 în afara Chinei) şi moartea a peste 2.700 de persoane la nivel mondial, conform datelor comunicate miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Tags: Beirutcoronaviruscovid-19IranLibanQom
Categorii: Sinteze