Libanul a restituit Greciei două icoane din secolul al XVIII-lea

Publicat:

Libanul a restituit marţi Greciei două icoane datând din secolul al XVIII-lea şi reprezentându-i pe Iisus şi Fecioara Maria, care au fost confiscate în timpul unei licitaţii organizate pe teritoriul său, a dezvăluit o sursă judiciară, citată de AFP, potrivit agerpres.  

Cele două icoane, care par să se afle într-o stare foarte bună de conservare, “au fost furate în timpul unei expoziţii din 2016 la Atena”, a precizat aceeaşi sursă.


Citește și : Eurodeputaţii cer transparenţă totală pentru contractele şi distribuirea vaccinurilor anti-COVID

Ancheta deschisă în Liban nu a permis deocamdată identificarea autorilor furtului, nici a modului în care aceste obiecte religioase au pătruns pe teritoriul libanez.

Persoana care a dorit să cumpere cele două icoane în timpul unei licitaţii în Liban a fost interogată, într-o perioadă în care se pregătea să le transfere în Germania pentru a le revinde, a precizat aceeaşi sursa.

Cele două opere de artă au fost predate marţi de autorităţile judiciare libaneze ambasadoarei Greciei la Beirut, Ekaterini Fountoulaki, potrivit aceleiaşi surse.

În ultimii ani, Grecia a putut să recupereze mai multe icoane şi opere de artă furate de pe teritoriul său, după ce şi-a intensificat eforturile de stopare a acţiunilor de jefuire a patrimoniului său antic şi artistic.

Citește și : Aproape 1000 de nemţi au fost răpuşi de coronavirus în utimele 24 de ore

În 2011, o brigadă elenă de luptă împotriva traficului cu opere de artă a descoperit 12 icoane străvechi furate din Grecia şi care erau expuse în galerii britanice şi olandeze.

Preţul acelor opere de artă, datând dinainte de secolul al XVIII-lea, varia între 5.000 şi 15.000 de euro.

În 2008, Marea Britanie a restituit Greciei o icoană din secolul al XIV-lea, găsită la un colecţionar din Londra după ce fusese furată cu 30 de ani în urmă dintr-o mănăstire.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.