X

Libanul cenzurează presa franceză

Patru publicaţii franceze au fost cenzurate de către Securitatea Naţională din Liban, întrucât ele cuprind reportaje dedicate împlinirii a 70 de ani de la crearea statului Israel, a anunţat marţi cotidianul Orient-Le Jour, citat de agenţia EFE, potrivit agerpres.

Publicaţiile Paris Match, l’Obs, Courrier International şi Le Point nu se mai găsesc în librăriile şi chioşcurile de ziare din Liban, ca urmare a acestei interdicţii, a confirmat agenţiei spaniole de presă o sursă dintr-o librărie libaneză.

Vezi și: Mii de palestinieni protestează din nou la frontiera cu Israelul – VIDEO

Directorul asociaţiei locale de apărare a libertăţii presei SKEyes, Ayman Mhannes, a declarat agenţiei EFE că interdicţia va fi aplicată numai săptămâna aceasta şi a amintit că legislaţia libaneză dă Securităţii Naţionale dreptul de a interzice publicaţiile internaţionale favorabile Israelului.

‘În vremurile noastre totul este accesibil online. Trăim într-o lume în care totul este interconectat, prin urmare această decizie este ineficientă’, a mai spus Ayman Mhannes.

Libanul, care nu a semnat un acord de pace cu Israelul, a cenzurat adesea relatări din presă despre această ţară. Însă când s-a mai întâmplat acest lucru, Securitatea Naţională a blocat doar unele articole, permiţând apariţia publicaţiilor fără acestea.

Tags: Courrier Internationalfrantaisraell'ObsLe PointLibanParis-Matchsecuritatea nationala
Categorii: Sinteze