X

Libanul eliberează o navă suspectată că transportă cereale ucrainene furate de Rusia

Procurorul general al Libanului a autorizat marţi eliberarea unei nave sub pavilion sirian reţinute sâmbătă în urma unei sesizări a ambasadei Ucrainei la Beirut, conform căreia nava transportă făină şi orz furate de trupele ruse din Ucraina, transmite AFP, potrivit agerpres.  

Un responsabil judiciar libanez a declarat acestei agenţii de presă că investigaţiile desfăşurate nu au permis stabilirea faptului că mărfurile transportate au fost furate, iar procurorul a constatat că acestea aparţin unui comerciant sirian.

Citește și : Sancţiunile afectează grav economia rusă

”Investigaţiile preliminare nu au relevat existenţa unei infracţiuni penale sau că mărfurile au fost furate”, a motivat oficialul ce s-a exprimat cu condiţia anonimatului.

”Cetăţeanul sirian al cărui nume figurează în documentele încărcăturii provenite din Ucraina s-a prezentat pentru investigaţii şi a arătat documente care dovedesc că el este proprietarul ei”, a mai susţinut oficialul libanez.

Ambasada Ucrainei în Liban sesizase autorităţile acestei ţări în legătură cu faptul că cerealele aflate la bordul respectivei nave au fost încărcare într-o regiune ucraineană ocupată de trupele ruse.

 

Citește și : Partidul lui Imran Khan este acuzat în Pakistan de finanţare ilegală din străinătate

 

Tags: BeirutcerealeLibanucraina
Categorii: Sinteze