X

Libanul OPREŞTE testele şi tratamentele pentru COVID-19 în Beirut

Testele şi tratamentele pentru COVID-19 au fost oprite în majoritatea spitalelor principale din capitala libaneză Beirut, după explozia masivă din port care a ucis cel puţin 137 de persoane, relatează joi dpa, potrivit agerpres.

“Unele spitale, unde se făceau teste şi tratamente pentru pacienţii cu coronavirus, precum spitalele Saint George şi Jeatawi care au fost grav afectate de explozie, au fost nevoite să-şi oprească activitatea”, a declarat Mahmoud Hassoun, medic la Spitalul Rafik Hariri.

Citeşte şi: Furtuna tropicală Isaias a ajuns în Canada, după ce a ucis şase oameni în SUA

El a subliniat că în Spitalul Rafik Hariri au loc în continuare teste pentru COVID-19 ca de obicei.

Suleiman Haroun, şeful Sindicatului Spitalelor Private, a declarat: “Explozia a întrerupt testele pentru coronavirus, deoarece majoritatea spitalelor tratează un număr mare de răniţi. Aceasta a devenit o prioritate în acest moment”, a mai spus el.

Citeşte şi: Echipa lui Trump vrea o dezbatere suplimentară cu Joe Biden

O explozie uriaşă s-a produs marţi în portul din Beirut, provocând moartea a cel puţin 137 de persoane şi rănirea altor circa 5.000.

În pofida lipsei testelor, autorităţile au anunţat miercuri că au înregistrat 355 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 48 de ore, un număr relativ mare pentru actualizările zilnice ale Libanului. Ţara a raportat 5.417 cazuri de coronavirus, dintre care 68 de decese. 

Tags: Beirutcoronaviruscovid-19JeatawiLibanMahmoud HassounSaint GeorgespitalSpitalul Rafik HaririSuleiman Harounteste
Categorii: Sinteze