X

Libia : Un înalt responsabil al grupării Al-Qaida din Maghrebul Islamic a fost ucis într-un raid al forţelor aeriene americane

Unul din militanţii ucişi la sfârşitul săptămânii trecute într-un raid al forţelor aeriene americane în Libia era un înalt responsabil al grupării Al-Qaida din Maghrebul Islamic (AQIM), a anunţat miercuri Pentagonul, transmite Reuters, conform agerpres.

Conform informaţiilor difuzate anterior de autorităţile din SUA, raidul desfăşurat sâmbătă – primul care a vizat militanţi ai Al-Qaida în Libia – s-a soldat cu uciderea a “doi terorişti”, într-un efort îndreptat împotriva militanţilor care şi-au găsit adăpost în vastul deşert din sudul ţării.

Citește și : Italia : EXPLOZIE în portul Livorno. Doi muncitori şi-au pierdut viaţa

Comandamentul SUA din Africa (USAFRICOM) a informat atunci că forţele armate americane i-au ucis pe cei doi terorişti în apropierea oraşului Ubari, fără a preciza cine a fost ţinta raidului.

USAFRICOM a menţionat miercuri că este vorba de Musa Abu Dawud, care se ocupa de furnizarea de “sprijin logistic, fonduri şi armament pentru AQIM, pentru a permite grupării teroriste să ameninţe şi să atace interesele SUA şi occidentale în regiune”.

Nu a fost prima oară în ultimii ani când Statele Unite au lansat lovituri aeriene asupra unor ţinte din Libia. În 2016, a avut loc chiar o campanie de astfel de atacuri împotriva nucleului de rezistenţă din Sirte al Statului Islamic. După ce guvernul de uniune naţională a recucerit localitatea, mulţi jihadişti s-au refugiat în deşertul din sudul Libiei. Guvernul nu are practic autoritate decât pe o parte din teritoriul ţării; în est, controlul este deţinut de forţele conduse de mareşalul Khalifa Haftar. Diverse miliţii sunt active în Libia din 2011, când a căzut regimul condus de Muammar Gaddafi.

Citește și : Donald Trump : Există ‘o şansă bună’ ca liderul nord-coreean Kim Jong-Un să renunţe la arme nucleare

Tags: africaAl QaidaAQIMKhalifa HaftarlibiaRAIDUbariUSAFRICOM
Categorii: Știrile zilei