Liceanul care a luat la mișto un veteran amerindian dă în judecată Washington Post. El cere despăgubiri de sute de milioane de dolari!

Publicat:

Avocaţii lui Nicholas Sandmann, un licean alb în vârstă de 16 ani, acuzat că a încercat să-l ridiculizeze pe Nathan Phillips, fost combatant în Vietnam şi militant al cauzei amerindiene, a intentat proces pentru defăimare publicaţiei The Washington Post, unul dintre multele ziare care au relatat despre incidentul care a avut loc luna trecută pe scările Lincoln Memorial, relatează miercuri dpa şi EFE, potrivit agerpres.

“Acesta este doar începutul”, au postat avocaţii Lin Wood şi Todd McMurtry, pe site-ul firmei, menţionând că acesta este primul proces “în numele lui Sandmann” intentat pentru ”acuzaţii false şi defăimătoare”.


Citește și: Mii de francezi au manifestat împotriva antisemitismului

Procesul a fost intentat la Tribunalul Districtual din statul Kentucky şi menţionează că suma solicitată pentru “daune compensatorii şi punitive” reprezintă ceea ce fondatorul Amazon.com Jeff Bezos a plătit pentru a cumpăra ziarul, adică 250 de milioane de dolari.

Deşi iniţial Sandmann a declarat că de fapt a vrut să evite o confruntare cu Phillips, după ce în sprijinul său s-au pronunţat Dioceza din Covington (Kentucky) şi însuşi preşedintele Donald Trump, care au declarat că liceanul şi colegii săi nu au avut un comportament rasist, adolescentul a adoptat ulterior rolul de victimă.

În plângerea făcută împotriva ziarului The Washington Post, Sandmann susţine că publicaţia ”a participat la o formă modernă de McCarthism” (de la numele senatorului american Joseph McCarthy, termen care descrie o perioadă de suspiciune intensă anticomunistă în Statele Unite ale Americii – n.r.) împotriva sa pentru ”a-şi promova cunoscuta şi dovedita agendă părtinitoare faţă de Trump”.

Citește și: Havana dezminte că ar avea o ‘armată’ în Venezuela

Sandmann mai acuză The Washington Post că a publicat o serie de articole false şi defăimătoare ”pentru a discredita un tânăr care, în opinia ziarului, era o victimă acceptabilă în războiul său împotriva preşedintelui”.

La rândul său, The Washington Post a anunţat că studiază plângerea şi că plănuieşte să aibă ”o apărare puternică”, potrivit EFE.

Incidentul a avut loc la 18 ianuarie pe scările Lincoln Memorial, monument din Washington ce îl glorifică pe fostul preşedinte Abraham Lincoln, unii manifestând împotriva avortului, alţii pentru dreptul băştinaşilor. Într-o înregistrare video devenită virală apar liceeni albi care făceau glume dispreţuitoare la adresa amerindienilor. Liceanul participase la Marşul pentru Viaţă, iar Nathan Phillips la un marş al amerindienilor. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Unitatea 8200, arma secretă a Israelului împotriva teroriștilor. Cum reușește armata să lovească atât de precis

Unitatea 8200, arma secretă a Israelului împotriva teroriștilor. Cum reușește armata să lovească atât de precis De-a lungul acestui an, forțele aeriene israeliene par să...

Maia Sandu, la Nisporeni și Călărași: Să decidem împreună pe 20 octombrie ce e bine pentru țara noastră

Maia Sandu, la Nisporeni și Călărași: Să decidem împreună pe 20 octombrie ce e bine pentru țara noastră Președintele Maia Sandu a efectuat o vizită...

UE vrea să înființeze centre de detenție în țările vecine care doresc să adere la blocul comunitar, precum Serbia, Albania și Moldova

UE vrea să înființeze centre de detenție în țările vecine care doresc să adere la blocul comunitar, precum Serbia, Albania și Moldova Un summit la...

Serviciul Vamal a constatat apariția obligației vamale suplimentare în cuantum de 2,94 mln. lei

Serviciul Vamal a constatat apariția obligației vamale suplimentare în cuantum de 2,94 mln. lei În rezultatul controalelor ulterioare finalizate în perioada 23 septembrie - 4...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.