Liceenii ruşi vor face cursuri pentru pilotarea dronelor de luptă

Publicat:

Liceenii ruşi vor face cursuri pentru pilotarea dronelor de luptă

Liceenii ruşi vor putea să înveţe să piloteze drone de luptă începând cu noul an şcolar ce va debuta în septembrie, informează AFP, care citează programul publicat luni de Ministerul Educaţiei al Federaţiei Ruse, în a 18-a lună a ofensivei ruse în Ucraina, transmite agerpres.

Potrivit acestui program, adolescenţii ruşi se vor putea familiariza cu “mijloacele de utilizare militară a dronelor” sau cu modul de a “întreprinde misiuni de recunoaştere cu ajutorul unei drone”.


Liceenii ruşi vor face cursuri pentru pilotarea dronelor de luptă

Ei vor avea de asemenea posibilitatea de a “întreprinde acţiuni concrete de pilotaj de drone”, precum şi de a învăţa modalităţile de a intercepta “dronele adversarului”.

Clasele ce vor participa la aceste cursuri corespund segmentului de vârstă 15-17 ani, în cadrul “pregătirii militare de bază”.

Această pregătire militară, care exista în perioada sovietică înainte de a cădea în desuetudine, a fost relansată pentru începutul noului an şcolar 2023-2024. Ea prevede o familiarizare cu arme de război precum puşca de asalt Kalaşnikov şi numără cel puţin 140 de ore de cursuri.

Liceenii ruşi vor face cursuri pentru pilotarea dronelor de luptă

“Introducerea unei asemenea materii în şcoli va permite pregătirea sistematică a cetăţenilor pentru o eventuală confruntare cu inamicul”, a justificat în noiembrie 2022 parlamentarul Serghei Mironov, la originea iniţiativei.

Dronele sunt masiv utilizate în conflictul din Ucraina de către cele două tabere, iar teritoriul rus este vizat aproape zilnic de atacuri de acest tip.

Citeşte şi: Sute de ucraineni au fugit în România din cauza mobilizării

De la începutul conflictului, mai multe inovaţii menite să inoculeze patriotismul şi având un discurs antioccidental au fost introduse în şcolile ruse.

Astfel, săptămâna şcolară începe cu imnul naţional şi au fost introduse o ceremonie de înălţare a drapelului şi “discuţii despre ceea ce este important”, în special pentru a evoca ostilităţile din Ucraina şi a justifica ofensiva rusă împotriva ţării vecine.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre”

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre” Rusia și-a retras...

Evenimentele Zilei de 17 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 17 iulie în Istorie 17 iulie este a 198-a zi a calendarului gregorian și a 199-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 17 iulie 2024

Horoscop 17 iulie 2024  Nativii din zodia Capricorn se concentrează pe carieră, în timp ce Gemenii au o zi plină de energie, potrivit stiripesurse. Horoscop...

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico Gigantul media german Axel Springer, care deţine popularul tabloid german Bild şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.