Licitaţiile organizate de casa Sotheby’s la New York vor avea loc fără public

Publicat:

Marile licitaţii de primăvară organizate de casa Sotheby’s la New York vor avea loc în 2020 fără public şi cu participarea de la distanţă a colecţionarilor, au anunţat vineri reprezentanţii acestei companii, care au optat pentru un format ce reprezintă o premieră în istoria acestui eveniment, care generează în fiecare an încasări totale de miliarde de dolari, informează AFP, scrie agerpres.

Primăria din New York nu a anunţat deocamdată data la care vor fi ridicate strictele restricţii aflate în vigoare încă de la sfârşitul lunii martie pentru a limita răspândirea noului coronavirus şi nici calendarul ce va permite reluarea activităţilor economice.


Citește și : Mii de medici italieni au demonstrat în toată Italia pentru a cere o reformă

În acest context, casa Sotheby’s a devansat anunţul oficial al municipalităţii newyorkeze în acest sens şi va organiza licitaţii de artă modernă şi contemporană, fără public, pe 29 iunie.

Preşedintele Sotheby’s Europe, Oliver Barker, va conduce, de la Londra, această licitaţie, care va fi difuzată online şi în direct.

Totodată, mai mulţi specialişti ai casei de licitaţii vor fi repartizaţi în mai multe oraşe ale lumii, cei mai mulţi dintre ei la New York, şi vor răspunde, tot în direct, la apelurile telefonice primite din partea colecţionarilor.

Colecţionarii vor putea să liciteze în direct şi pe internet.

“De aproape 30 de ani de când lucrez pe piaţa operelor de artă, nu s-a întâmplat niciodată aşa ceva”, a declarat Amy Cappellazzo, directoarea departamentului de arte frumoase de la Sotheby’s, într-o conferinţă video, referindu-se la acest format de organizare ce a fost ales pentru o licitaţie de o asemenea amploare.

“Însă avem şansa de a fi echipaţi cu o tehnologie excepţională ce permite astfel de lucruri, care nu ar fi fost posibile în urmă cu cinci ani”, a adăugat ea.

Trei licitaţii consecutive vor avea loc pe 29 iunie, respectând acest format.

Punerea în vânzare a colecţiei de artă a lui Ginny Williams, o femeie din Statele Unite care a făcut avere în industria de televiziune prin cablu, va fi urmată de o licitaţie dedicată artei contemporane, iar seara se va încheia cu o licitaţie dedicată artei impresioniste şi artei moderne.

Printre principalele opere de artă puse în vânzare se află un triptic al pictorului american Francis Bacon, inspirat de trilogia “Orestia” scrisă de Eschil, estimat la 60 de milioane de dolari.

Citește și : Marea Britanie îndeamnă Administraţia de la Beijing să reanalizeze iniţiativa privind Hong Kong

Vor fi propuse spre vânzare şi taMariana Ionescubloul “1947-Y-No1” al pictorului american Clyfford Still, estimat între 25 de milioane şi 35 de milioane de dolari, şi pânza “White Brushstroke I” a artistului american Roy Lichtenstein, estimată între 20 de milioane şi 30 de milioane de dolari.

Casa Sotheby’s a ales să îşi menţină licitaţiile programate la sfârşitul lunii iunie şi să nu se alinieze strategiei adoptate de marea sa rivală, casa Christie’s, care şi-a amânat evenimentul din acest an pentru data de 10 iulie, optând astfel pentru un decalaj considerat rarisim.

Pentru a-şi justifica decizia, reprezentanţii casei Sotheby’s au explicat că sincronizarea datelor celor două evenimente era realizată, până în acest an, pentru a permite unui număr cât mai mare de colecţionari să se deplaseze la New York pentru a asista la vânzările organizate de marile case de licitaţii pe parcursul aceleiaşi săptămâni.

Însă restricţiile adoptate în privinţa deplasărilor internaţionale sunt în continuare în vigoare în numeroase ţări ale lumii, inclusiv în Statele Unite, fapt ce ar trebui să limiteze serios numărul persoanelor care vor fi prezente fizic, în iulie, la licitaţia casei Christie’s. În schimb, licitaţia casei Christie’s va fi deschisă pentru public.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trump sugerează că Israelul ar trebui să atace instalaţiile nucleare iraniene

Trump sugerează că Israelul ar trebui să atace instalaţiile nucleare iraniene Fostul preşedinte Donald Trump a sugerat vineri că Israelul ar trebui să lovească instalaţiile...

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI) pentru a...

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului Salvatorii au mers, săptămâna aceasta, pe la casele oamenilor din diferite localități, pentru...

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.