Licitațiile pentru achiziția brățărilor electronice sunt ILEGALE

Publicat:

Licitațiile pentru achiziția brățărilor electronice sunt ILEGALE

Brățările electronice prin care sunt monitorizați suspecții ar fi fost cumpărate prin licitații nu tocmai legale. Aceasta este constatarea monitorilor de la Agenția pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă, care au analizat toate achizițiile organizate în perioada 2019-2021 de către Inspectoratul Național de Probațiune.

Ulterior, raportul a fost livrat Ministerului Justiției, care a sesizat organele de anchetă, transmite tv8.md. 


Citeşte şi: Preluarea rețelelor de transport al gazelor de către Transgaz va însemna mai multă securitate energetică pentru R.Moldova. Ion Sterian vine cu explicaţii

Cazul lui Șaran, care și-a scos ușor brățara de monitorizare de la picior și a reușit să fugă, dar și altele similare au determinat monitorii de la Agenția pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă să verifice modul în care a fost achiziționat și aplicat sistemul de monitorizare electronică a suspecților.

Raportul agenției sugerează că licitațiile ar fi fost trucate, fiind favorizată o companie anume, deși, la unele tendere, au participat și alți agenți economici.

Licitațiile pentru achiziția brățărilor electronice sunt ILEGALE

„Am elaborat o variantă de probă, care a corespuns cu parametrii formulați de cei de la Justiție. Am fost de acord să participăm la licitație. Apoi am fost anunțați că am câștigat, respectiv am încheiat contractul. Înțelegeri pe sub masă noi nu avem. Totul se face în bază de contract, ținem evidența contabilă”, a spus Igori Iaschevici, directorul adjunct al companiei Infoexpres, care a câștigat contractele .

Potrivit site-ului Agenției Achiziții Publice, cele cinci licitații au umplut conturile companiei cu circa 4,5 milioane de lei.

Potrivit ministrului Justiției, în prezent sunt circa 259 de persoane față de care instanța a dispus purtarea brățărilor de monitorizare. Deși susține că sunt funcționale, Veronica Mihailov afirmă că este loc și pentru dispozitive mult mai calitative și confortabile. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum arată Ziua Vinului în fotografii în PMAN

Cum arată Ziua Vinului în fotografii în PMAN Sursa: ipn.md

Un olandez, arestat în Rusia pentru ‘violenţă’ împotriva unui ofiţer de poliţie

Un olandez, arestat în Rusia pentru 'violenţă' împotriva unui ofiţer de poliţie Justiţia rusă a dispus vineri plasarea în arest provizoriu a unui cetăţean olandez...

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT IT Career Expo 2024, considerat de specialişti...

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat ‘fără rușine’ pe secretarul general al ONU

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat 'fără rușine' pe secretarul general al ONU Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a acuzat vineri Israelul că l-a atacat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.