X

Un lider AfD ‘îi dă peste nas’ lui Merkel: ‘Trump este mai bine informat ca ea!’

Liderul din Berlin al partidului Alternativa pentru Germania (AfD), Georg Pazderski, a declarat miercuri că preşedintele american Donald Trump este mai bine informat despre rata criminalităţii din Germania decât cancelarul Angela Merkel, relatează dpa, potrivit agerpres.

Georg Pazderski, cunoscut pentru comentariile sale incendiare despre refugiaţi, a afirmat că Trump “este în mod clar mai bine informat cu ajutorul agenţiilor americane de informaţii decât guvernul german cu privire la rata criminalităţii din Germania”.

Citeşte şi: O explozie ‘minoră’ a provocat evacuarea unei staţii de metrou din Londra – VIDEO

“Când infracţiuni precum furtul, traficul de droguri şi agresiunile sexuale nu sunt raportate sau sunt raportate doar într-un număr foarte mic deoarece victimele se simt ruşinate, atunci aceste infracţiuni nu sunt incluse în statistici”, a mai spus Pazderski la Berlin.

El a făcut aceste declaraţii după două mesaje postate de Trump pe Twitter la începutul acestei săptămâni, în care preşedintele american dădea de înţeles că creşterea criminalităţii în Germania este cauzată de numărul mare de imigranţi.

“Oamenii din Germania se întorc împotriva conducerii lor, în timp ce migraţia zdruncină coaliţia deja fragilă de la Berlin. Criminalitatea din Germania este ridicată. Mare greşeală s-a făcut în întreaga Europă permiţând intrarea a milioane de persoane care i-au schimbat atât de puternic şi de violent cultura!”, a scris Donald Trump luni pe contul său de Twitter.

Citeşte şi: SUA se retrag OFICIAL din Consiliul Drepturilor Omului al ONU

“Nu vrem ca ceea ce se întâmplă cu imigraţia în Europa să se întâmple şi la noi!”, a mai spus Trump.

Potrivit datelor oferite de Ministerul de Interne german, numărul atacurilor fizice la persoane şi bunuri atinseseră în 2017 “cel mai scăzut nivel istoric după 1992”, cu 5.76 milioane de infracţiuni, o reducere netă de 5,1% în raport cu 2016, când numărul acestora fusese de 6.53 milioane.

Tags: Alternativa pentru Germania (AfD)Angela MerkelDonald TrumpGeorg Pazderskigermaniamigrantirata criminalităţiiSUA
Categorii: Diaspora