Un lider AfD îşi păstrează funcţia după ce a atacat Holocaustul

Publicat:

Partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) nu va exclude din rândurile sale un proeminent lider local care a sugerat că Germania trebuie să înceteze să se căiască pentru Holocaust şi trecutul său fascist, a decis o filială regională a partidului, informează miercuri dpa, potrivit agerpres.

Bjoern Hoecke, membru fondator şi lider al partidului în landul Turingia, a primit miercuri permisiunea de a rămâne în funcţie, după ce un tribunal al partidului din acest land a decis că nu poate fi stabilită o legătură concretă între Hoecke şi fascism.


Citeşte şi: Retragerea SUA din acordul nuclear cu Iranul: perspectivele americanilor şi iranienilor obişnuiţi

O cerere formală în vederea demiterii lui Hoecke a venit din interiorul AfD, după un discurs susţinut de acesta în ianuarie 2017, în care el cerea ca Germania să se întoarcă la “180 de grade” în ceea ce priveşte cultura comemorării celui de-Al Doilea Război Mondial.

Tribunalul – ţinut de curtea de arbitraj a partidului – a respins cererea, estimând că Hoecke nu a încălcat în mod deliberat regulile partidului.

Potrivit unor surse din cadrul AfD, este puţin probabil ca structurile de conducere ale formaţiunii să susţină avansarea cazului către un organ decizional mai important.

În februarie, un parlamentar din cadrul partidului anti-imigraţie Alternativa pentru Germania (AfD), Wolfgang Gedeon, a cerut să se pună capăt programului de monumente sub formă de pietre în pavaj în memoria victimelor Holocaustului. Numele, data naşterii şi soarta persoanei sunt înscrise pe bucata de piatră, amplasată exact la nivelul obişnuit al străzii. Mai mult de 60.000 de asemenea monumente au fost amplasate în Germania şi Europa.

Citeşte şi: Obama a catalogat decizia lui Trump de a retrage SUA din acordul nuclear iranian drept o ”gravă eroare”

Germania nazistă a ucis în jur de 6 milioane de evrei în timpul Holocaustului, dar şi homosexuali, romi, persoane cu dizabilităţi, oponenţi politici şi alte categorii.

Alternativa pentru Germania, cel mai mare grup parlamentar în opoziţie, a avut de asemenea mai multe iniţiative anti-imigraţie şi anti-musulmani. Alexander Gauland, şeful formaţiunii radicale de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), a acuzat-o pe Merkel, în răspunsul său în faţa parlamentului, că a divizat Europa cu politica sa de deschidere faţă de imigranţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.