Lider al extremei drepte germane, sceptic cu privire la planurile lui Bannon pentru Europa

Publicat:

Alexander Gauland, unul dintre liderii partidului german de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), s-a declarat sceptic în privinţa propunerilor formulate de strategul politic american Steve Bannon în vederea propagării mişcărilor populiste şi de extremă dreapta în Europa, informează sâmbătă dpa, potrivit agerpres.

“Bannon nu va avea succes în formarea unei alianţe a celor cu opinii asemănătoare pentru alegerile europene”, a declarat Gauland pentru grupul de presă german Funke.


Citește și : Iranul acuză SUA că au o „preferinţă pentru sancţiuni şi intimidare”

Steve Bannon, fost strateg-şef al preşedintelui american Donald Trump, a declarat că vrea să vadă populismul de extremă dreaptă consolidat în Europa. Într-un interviu publicat în iulie în The Daily Beast, Bannon a declarat că pune bazele unei fundaţii în Europa denumită Mişcarea (The Movement), care să desfăşoare sondaje şi să ofere consiliere organizaţiilor de dreapta de peste tot în Europa.

Însă în opinia lui Gauland, interesele “partidelor anti-sistem” din Europa sunt foarte diferite.

Liderul grupului parlamentar al AfD, Alice Weidel, a avut o dată o întrevedere cu Bannon, a subliniat Gauland. “Oricum, nu văd nicio posibilitate serioasă pentru cooperare. Noi nu suntem în America”, a adăugat el.

Citește și : Cooperarea între Turcia şi SUA este în pericol, avertizează Erdogan

Bannon – personaj controversat care până mai devreme în acest an a fost director-executiv al website-ului de dreapta Breitbart News – a ajutat în campania din 2016 a lui Donald Trump, câştigându-şi un post la Casa Albă. El şi-a părăsit postul anul trecut, în urma unor schimbări de personal la Casa Albă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.