Un lider al opoziţiei din Armenia a fost condamnat pentru o luare de ostatici

Publicat:

Justiţia din Armenia l-a condamnat marţi pe un lider al opoziţiei, Jirair Sefilian, la 10 ani de închisoare pentru organizarea în 2016 a unei acţiuni de luare de ostatici într-un comisariat de poliţie în mica republică din Caucaz, relatează AFP, conform agerpres.

Sefilian a fost desemnat drept comanditar al atacului, ce a avut loc în iulie 2016, când 20 de oameni înarmaţi au luat cu asalt un comisariat din Erevan, unde s-au retras timp de două săptămâni. Ei au omorât doi poliţişti şi i-au luat ostatici pe mulţi alţii.


Citeşte şi: Fostul preşedinte francez, Nicolas Sarkozy, a fost ARESTAT

Autorii luării de ostatici susţineau apartenenţa la o grupare denumită ”Sasna Tsrer”, formată din partizani ai lui Sefilian, un critic puternic al guvernului, care fusese arestat cu o lună mai înainte pentru că a vrut să ocupe clădiri guvernamentale şi centre de telecomunicaţii. Sefilian cerea demisia preşedintelui ţării, Serge Sarkissian.

În timpul luării de ostatici au izbucnit confruntări pe străzile Erevanului între poliţişti şi partizani ai opozantului, soldate cu peste 70 de răniţi.

Autorii luării de ostatici au depus în cele din urmă armele şi s-au predat autorităţilor, promiţând ”să continue lupta” din închisoare. Şase dintre ei au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea de până la cinci ani şi jumătate.

Citeşte şi: Explozie puternică la un magazin din Chişinău. Cel puţin doi oameni au murit – VIDEO

Serge Sarkissian (63 de ani), fost ofiţer al armatei, s-a aflat la conducerea Armeniei din 2008, după ce a fost premier în 2007-2008. Prima sa victorie la alegerile prezidenţiale a fost însoţită de confruntări între manifestanţi şi poliţişti, soldate cu 10 morţi. El a câştigat un al doilea mandat prezidenţial în 2013.

Pe 2 martie 2018 a fost ales un nou preşedinte al Armeniei, Armen Sarkissian, care îşi va prelua funcţia pe 9 aprilie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean face puşcărie în Rusia după ce a vrut să dea şpagă unui poliţist de Circulaţie

Un moldovean face puşcărie în Rusia după ce a vrut să dea şpagă unui poliţist de Circulaţie Un bărbat de 54 de ani din R.Moldova...

Un copil de 2 ani a murit în Italia

Un copil de 2 ani a murit în Italia Un micuț de doar 2 ani din R.Moldova a decedat pe patul de spital în capitala...

Un moldovean a fost grav rănit într-un sat din Rusia

Un moldovean a fost grav rănit într-un sat din Rusia Un moldovean de 46 de ani a fost grav rănit într-un sat din regiunea rusă...

Ministrul de Externe al Lituaniei vine la Chișinău. Ce subiecte sunt pe agendă

Ministrul de Externe al Lituaniei vine la Chișinău. Ce subiecte sunt pe agendă Ministrul afacerilor externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, vine într-o vizită la Chișinău,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.