Un lider SPD dezvăluie ce se ascunde în spatele cortinei: ‘Situaţia este FOARTE tensionată’

Publicat:

Situaţia în coaliţia guvernamentală condusă de cancelarul Angela Merkel este extrem de tensionată, a apreciat miercuri lidera Partidului Social-Democrat german (SPD), Andrea Nahles (foto), care a lăsat deschisă problema unor posibile noi alegeri, transmite Reuters, potrivit agerpres.

”În toate dosarele, inclusiv politica privind migraţia, avem o situaţie foarte tensionată în coaliţie. Ne nemulţumeşte faptul că în această săptămână încă există un blocaj şi este neclar ce se va întâmpla”, a spus Nahles după o discuţie de patru ore cu Angela Merkel şi cu reprezentanţii Uniunii Creştin-Sociale, aliatul bavarez al Uniunii Creştin-Democrate.


Citeşte şi: Albania refuză amplasarea taberelor de refugiaţi pe teritoriul său

Întrebată dacă se pregăteşte de noi alegeri, lidera SPD a răspuns: ”Nu ştiu. Ca sa fiu sinceră, aşteptăm să vedem”.

Cancelarul german Angela Merkel a apreciat marţi că o soluţie europeană la problema migraţiei nu va fi convenită la Consiliul European din 28-29 iunie, dar a precizat că ea va continua să caute să obţină încheierea unor acorduri bilaterale.

”Nu va exista o soluţie privind întregul pachet privind azilul, adică pentru toate cele şapte directive, până vineri”, a declarat Merkel într-o conferinţă de presă comună cu noul premier spaniol, Pedro Sanchez, aflat într-un turneu diplomatic ce a inclus Parisul şi Bruxellesul şi va continua la Lisabona.

”Din acest motiv, am vorbit despre a lucra împreună cu ţările care doresc, în legătură cu toate dimensiunile politicii de migraţie – premierul spaniol a vorbit despre dimensiunea externă, eu am abordat dimensiunea internă şi în acest spirit vom avea discuţii suplimentare în următoarele zile”, a spus şefa executivului de la Berlin. 

Citeşte şi: GRAV accident de circulaţie în Germania. Un om a murit şi alţi 30 sunt răniţi

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.