Lidera CDU intră în contre cu preşedintele Americii

Publicat:

SUA trebuie să contribuie la eforturile internaţionale de protecţie a climei şi să ajute Europa să răspundă provocării reprezentate de o Chină în ascensiune, a susţinut miercuri lidera Uniunii Creştin-Democrate germane (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Într-o conferinţă desfăşurată la Berlin, Kramp-Karrenbauer a subliniat că împărţirea echitabilă a poverii nu trebuie să vizeze exclusiv cheltuielile militare.


Citeşte şi: SUA au cerut OFICIAL autorităților britanice extrădarea lui Julian Assange

”Împărţirea echitabilă a poverii joacă un rol foarte important. Nu este vorba doar despre obiectivul NATO privind cheltuielile militare: este vorba despre seriozitate”, a spus lider creştin-democrată, exprimând sentimentul multor politicieni germani că administraţia preşedintelui american Donald Trump nu este un aliat de încredere al Europei în privinţa a numeroase chestiuni.

Liderul de la Casa Albă a criticat încă de la începutul mandatului său acele ţări membre ale Alianţei Nord-Atlantice care nu contribuie cu cel puţin 2% din PIB-ul lor la bugetul organizaţiei. La Summitul NATO din septembrie 2014, găzduit de Ţara Galilor, NATO a stabilit ca în termen de zece ani toate statele sale membre să aloce apărării cel puţin 2% din PIB.

Citeşte şi: Shinzo Abe ajunge la Teheran, fiind primul premier nipon care vizitează Iranul în ultimii 41 de ani

În urmă cu o lună, guvernul federal de la Berlin a anunţat NATO că are în vedere un buget de cheltuieli de 47,32 miliarde de euro, ceea ce înseamnă o creştere de 5 miliarde de euro faţă de 2018 şi o proporţie de 1,35% din PIB-ul german.

Această majorare, cea mai semnificativă de la sfârşitul războiului rece, a venit pe fondul criticilor insistente pe această temă ale administraţiei de la Washington.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.