Lidera Mişcării pentru Schimbare din Grecia a murit la 57 de ani

Publicat:

Fofi Gennimata, lidera Mişcării pentru Schimbare (KINAL), formaţiune socialistă de opoziţie, a murit luni după o lungă luptă cu cancerul, informează Reuters, potrivit agerpres.

Moartea lui Fofi Gennimata, în vârstă de 57 de ani, a fost anunţată de spitalul Evangelismos unde a primit tratament în ultimele săptămâni.


Citeşte şi: Majoritatea miniştrilor şi a membrilor civili ai Consiliului de tranziţie au fost ARESTAŢI în Sudan – Black News

Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis s-a declarat “şocat” după ce a aflat despre moartea lui Gennimata, potrivit biroului său într-un comunicat.

Mitsotakis, care a sosit luni în Arabia Saudită într-o vizită de două zile, îşi va schimba programul şi se va întoarce în Grecia marţi seară, a mai declarat biroul său. O vizită în insule greceşti programată pentru miercuri şi joi a fost de asemenea anulată.

Citeşte şi: Coronavirusul REVINE în China! Autorităţile impun noi măsuri de izolare şi restricţii – Black News

Gennimata a fost aleasă lideră a fostului partid PASOK în 2015 şi în 2017 a fost numită preşedinte al Mişcării pentru Schimbare, o coaliţie de partide de centru-stânga formată în jurul PASOK.

Gennimata era fiica politicianului grec Georgios Gennimatas care a fost membru fondator al PASOK, formaţiune dominantă în Grecia în anii 1980 şi 1990. Mamă a trei copii, ea a fost aleasă pentru prima dată în parlament în 2000.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.