Lideri de pe întreg mapamondul l-au elogiat pe Kofi Annan

Publicat:

Lideri de pe întreg mapamondul l-au elogiat pe Kofi Annan, fost secretar general al ONU și laureat al Premiului Nobel pentru Pace, care a decedat sâmbătă la vârsta de 80 de ani, informează agenția de știri Reuters, scrie mediafax.

“Kofi Annan a fost o forță călăuzitoare pentru bine (…) În aceste vremuri dificile și turbulente, moștenirea sa ca un campion global al păcii va rămâne o adevărată inspirație pentru noi toți”, afirmă António Guterres, actualul secretar general al ONU, într-un mesaj pe Twitter.


Citește și : Venezuelenii au luat magazinele și staţiile de benzină cu asalt, de teamă că denominarea ar putea provoca haos

“Mulți ani ai vieții acestui om remarcabil și mare politician au fost dedicați serviciului Națiunilor Unite. Conducând ONU într-un moment dificil, a făcut o treabă grozavă în privința realizării scopurilor și obiectivelor organizației, consolidând rolul central al acesteia în relațiile internaționale”, a transmis președintele Rusiei, Vladimir Putin.

“Un mare lider și reformator al ONU, a avut o contribuție uriașă la transformarea lumii pe care a părăsit-o într-un loc mai bun decât cum era atunci când s-a născut”, a comunicat Theresa May, premierul Marii Britanii.

“Franța îi aduce un omagiu. Niciodată nu vom uita abordarea sa fermă și calmă, nici tăria angajamentelor sale”, a transmis președintele Franței, Emmanuel Macron.

Fostul președinte american Barack Obama i-a adus un omagiu fostului secretar general al ONU, spunând că Annan “nu s-a oprit niciodată din căutarea unei lumi mai bune”.

Obama l-a elogiat pe Annan pentru “integritate, persistență, optimism și sensul umanității noastre comune”.

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat că “în vremurile actuale, când căutarea de soluții pentru problemele globale este mai urgentă decât oricând, ne va lipsi mult vocea lui Kofi Annan”.

Kofi Annan “m-a inspirat pe mine și mulți alți cu ideile sale, convingerile sale ferme și nu în ultimul rând cu carismă”, a adăugat Merkel.

Citește și : Prăbuşirea viaductului de la Genova duce la închiderea pentru traficul rutier a unui pod din sudul Italiei

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a declarat că “cea mai mare recunoaștere pe care o putem acorda lui Kofi Annan este să menținem vii moștenirea sa și spirtul său”.

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis, sâmbătă pe Twitter, un mesaj de condoleanțe familiei lui Kofi Annan, afirmând că acesta a fost un lider vizionar, “o inspirație pentru noi toți sa continuăm să depunem eforturi pentru o lume mai paşnică”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi Un studiu vine cu noi informaţii cu privire la legătura dintre...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

Lavrov, despre alegerile din Franța: ‘Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie’

Lavrov, despre alegerile din Franța: 'Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie' Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că alegerile legislative...

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.