Lideri din Asia de Sud au abordat chestiunea cooperării pentru a face faţă pandemiei de coronavirus

Publicat:

Lideri din ţări din Asia de Sud au discutat duminică despre modalităţile de a coopera pentru a stopa răspândirea noului coronavirus în regiune, India oferindu-se să contribuie la un fond de urgenţă, transmite dpa, scrie agerpres.

Prin videoconferinţă, lideri din cadrul Asociaţiei pentru Cooperare Regională din Asia de Sud (SAARC) au vorbit despre planurile lor în acest sens.


Citește și : Peste 10.000 de pelerini turci, plasaţi în carantină după ce au vizitat Mecca

Din SAARC fac parte Afganistan, Bangladesh, Bhutan, India, Maldive, Nepal, Pakistan şi Sri Lanka. Circa o cincime din populaţia lumii trăieşte în aceste ţări.

Deşi au fost înregistrate cazuri de infectare, potrivit experţilor, aceste ţări se află deocamdată în primele faze ale pandemiei.

Majoritatea infectărilor s-au descoperit la persoane venite din afara acestor ţări sau care au intrat în contact cu turişti, până acum neavând loc contagieri la nivelul comunităţii.

Până în prezent, India a raportat cele mai multe cazuri, 107 contagieri confirmate şi două decese. Restul ţărilor au raportat împreună 100 de cazuri şi niciun deces.

La videoconferinţă, toţi liderii au subliniat că momentan situaţia este neclară şi că iau măsuri pentru a stopa o eventuală extindere a bolii în interiorul comunităţilor.

Citește și : Bulgaria interzice cursele aeriene din Italia şi Spania

Ei au căzut de acord ca secretariatul SAARC să înfiinţeze un mecanism de punere în comun a resurselor, know-how-ului, tehnologiei şi bunelor practici.

India s-a oferit să contribuie cu 10 milioane de dolari la un fond de urgenţă al SAARC la care să poată avea acces toate ţările din acest grup.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

POLITICO: Europa are cu adevărat un comisar pentru apărare. Dar nu unul numit de Ursula von der Leyen

POLITICO: Europa are cu adevărat un comisar pentru apărare. Dar nu unul numit de Ursula von der Leyen Lituanianul Andrius Kubilius este candidatul oficial pentru...

Grav accident în raionul Cahul: Cinci persoane, transportate la spital

Grav accident în raionul Cahul: Cinci persoane, transportate la spital Ceața din această dimineață a provocat un grav accident rutier în raionul Cahul. Un microbuz...

VIDEO/ Cântec personalizat și candidat „ȘOR” sub acoperire. Cum a decurs a 2-a săptămână de campanie electorală

VIDEO/ Cântec personalizat și candidat „ȘOR” sub acoperire. Cum a decurs a 2-a săptămână de campanie electorală Suntem la finele celei de a doua săptămâni...

Putin i-a scos pe talibani de pe lista organizaţiilor interzise. Mai mult, îi consideră ‘un aliat în combaterea terorismului’

Putin i-a scos pe talibani de pe lista organizaţiilor interzise. Mai mult, îi consideră 'un aliat în combaterea terorismului' Ministerul rus de Externe a anunţat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.