Lideri politici europeni omagiază personalitatea preşedintelui Parlamentului European David Sassoli

Publicat:

Politicieni europeni s-au declarat întristaţi de vestea privind decesul preşedintelui Parlamentului European, David Sassoli, şi au omagiat personalitatea politicianului italian care a încetat din viaţă marţi, la vârsta de 65 de ani, transmit agenţiile de presă internaţionale, potrivit agerpres

Cancelarul german Olaf Scholz şi-a exprimat ”consternarea” legată de moartea lui David Sassoli. ”Europa a pierdut un dedicat preşedinte de parlament, Italia un politician inteligent şi Germania un bun prieten”, a scris Scholz pe Twitter.


Citește și : Politicienii germani se contrazic cu privire la vaccinarea obligatorie

La rândul său, ministrul de externe german Annalena Baerbock a subliniat că David Sassoli ”a reuşit mereu să creeze punţi peste liniile de divizare”. ”Nu vom uita niciodată angajamentul său de a trata cu bunăvoinţă refugiaţii”, a menţionat şefa diplomaţiei germane pe Twitter, notează DPA.

Şeful guvernului spaniol, Pedro Sanchez, a deplâns la rândul său decesul lui Sassoli, pe care l-a numit ”un mare apărător al valorilor europene” şi al unei Uniuni Europene mai solidare în timpul pandemiei. ”Întreaga mea compasiune pentru familia şi prietenii lui David”, a scris Sanchez în limba italiană pe Twitter, potrivit EFE.

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene Clement Beaune a ţinut să remarce că David Sassoli a fost ”un combatant al Europei, un apărător sincer şi curajos al democraţiei şi al valorilor Uniunii noastre”.

Şi principalii lideri politici din Bulgaria au deplâns decesul preşedintelui PE David Sassoli. Mesaje de condoleanţe au fost trimise de preşedintele ţării, Rumen Radev, de premierul Kiril Petkov, de preşedintele Parlamentului, Nikola Mincev, precum şi de reprezentanţii partidelor de opoziţie.

În mesajul său, preşedintele Radev a afirmat că Sassoli a fost ”un adevărat avocat al valorilor şi democraţiei europene”, care a muncit pentru o Europă mai unită şi mai justă.

Într-o postare pe Facebook, premierul Kiril Petkov l-a numit pe David Sassoli ”o personalitate remarcabilă”, ce a fost ”un exemplu şi o inspiraţie pentru toţi care lucrăm pentru o Uniune Europeană puternică şi prosperă”.

”Am pierdut un personaj strălucit din politica europeană, un european inspirat care nu a precupeţit niciun efort pentru a găsi acordul asupra chestiunilor de importanţă pentru viitorul Europei”, a scris preşedintele Parlamentului bulgar.

”Am pierdut un mare lider şi prieten”, a scris pe Facebook, la rândul său, fostul premier Boiko Borisov, lider al partidului GERB.

Citește și : Ţara în care dacă râzi de măsurile anti-Covid rişti să ajungi la puşcărie

Papa Francisc a elogiat ”claritatea şi pasiunea unei viziuni solidare a Comunităţii Europene” a preşedintelui PE David Sassoli. Suveranul pontif i-a trimis o telegramă soţiei lui David Sassoli, Alessandra Vittorini, în care exprimă compasiunea cu familia sa în acest moment dureros ”care afectează Italia şi Uniunea Europeană”.

David Sassoli a murit marţi, la vârsta de 65 de ani – la centrul oncologic din Aviano, în Italia, unde era spitalizat de două săptămâni -, cu puţine zile înainte de a-şi încheia mandatul de preşedinte al Parlamentului European.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.