Liderii bisericii australiene pun sub semnul întrebării un vaccin pentru COVID-19 obţinut din celule de fetus avortat

Publicat:

Liderii bisericii australiene au pus sub semnul întrebării etica unui vaccin pentru COVID-19, despre care spun că utilizează celule de fetus avortat, cerând guvernului să ia în considerare utilizarea unui vaccin alternativ destinat tuturor australienilor, relatează marţi dpa , potrivit agerpres.

Săptămâna trecută, prim-ministrul Scott Morrison a anunţat că guvernul a ajuns la un acord pentru a achiziţiona un vaccin, testat de Oxford University şi compania de medicamente AstraZeneca, pentru fabricare în Australia dacă se dovedeşte sigur şi eficient.


Citește șl: Grecia redeschide școlile în 7 septembrie, cu elevii obligaţi să poarte măşti

Cu toate acestea, arhiepiscopul anglican de Sydney Glenn Davies a declarat marţi că potenţialul vaccin ar putea fi “compromis moral”, deoarece utilizează linii de celule de făt uman avortat cu decenii în urmă.

“A folosi acel ţesut pentru ştiinţă este condamnabil”, a declarat dr. Davies pentru canalul naţional ABC. El a spus, în timpul programului AM, că personal va aştepta un vaccin dintr-o altă sursă dacă primul provine de la Universitatea Oxford.

Liderii catolici, anglicani şi greco-ortodocşi din Sydney i-au scris prim-ministrului Scott Morrison, îndemnându-l să reconsidere acordul cu AstraZeneca.

Arhiepiscopul catolic de Sydney Anthony Fisher a scris pe Facebook săptămâna trecută că vaccinul ridică “întrebări etice importante”, dar este important ca boala să fie învinsă.

Fisher a cerut guvernului să caute un vaccin alternativ pentru ca australienii să aibă de ales.

Morrison, care este un creştin penticostal înflăcărat, a spus într-o declaraţie pentru ABC că respectă preocupările exprimate de liderii religioşi.

“Guvernul investeşte în cercetare şi tehnologie care sperăm că vor produce o serie de vaccinuri potrivite pentru cât mai mulţi australieni posibil”, a spus Morrison.

“Multe vaccinuri în curs de dezvoltare nu conţin aceste linii celulare, inclusiv vaccinul candidat al Universităţii din Queensland pe care guvernul îl susţine deja cu 5 milioane de dolari”, a adăugat el.

Citește șl: Italia începe testarea pe voluntari a unui potenţial vaccin anti-COVID-19

Directorul medical adjunct al Australiei, Nick Coatsworth, a declarat că există reglementări etice puternice în ceea ce priveşte utilizarea de celule umane, în special de celule fetale.

Oamenii de ştiinţă au folosit celule umane de la avorturi elective zeci de ani pentru a crea vaccinuri pentru boli precum rubeola şi varicela.

Cercetătorii de la Oxford utilizează o linie de celule renale numită HEK-293, derivată de la făt avortat, a relatat ABC.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Mitropolitul Basarabiei, Petru. Despre ce au discutat

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Mitropolitul Basarabiei, Petru. Despre ce au discutat Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Mitropolitul Basarabiei, Petru, în...

Mark Zuckerberg a devenit a doua cea mai bogată persoană din lume

Mark Zuckerberg a devenit a doua cea mai bogată persoană din lume Mark Zuckerberg, directorul general al Meta Platforms, l-a depăsit pe Jeff Bezos, devenind...

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate Retailerul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.