Liderii egiptean, irakian şi iordanian s-au întâlnit la Amman pentru un nou summit trilateral

Publicat:

Premierul irakian şi preşedintele egiptean au sosit marţi la Amman, pentru discuţii cu regele Abdullah al Iordaniei, concentrate pe cooperarea comercială şi economică între cele trei ţări, precum şi pe evoluţiile din regiune, informează dpa , potrivit agerpres.

Regele Abdullah i-a primit separat pe premierul irakian Mustafa al-Kadhimi şi pe preşedintele egiptean Abdel-Fattah al-Sissi pe aeroportul internaţional Queen Alia din Amman, potrivit unui comunicat al curţii regale.


Citește șl: Grecia redeschide școlile în 7 septembrie, cu elevii obligaţi să poarte măşti

Acesta este al treilea summit între liderii celor trei ţări, de anul trecut şi până în prezent, fiind totodată primul summit de când al-Kadhimi a preluat conducerea guvernului în Irak.

Fostul premier irakian Adel Abdul-Mahdi a participat la primul summit la Cairo, în martie 2019, iar preşedintele irakian Barham Salih a participat la cel de-al doilea summit, desfăşurat în septembrie anul trecut la New York.

Acest nou summit are loc în condiţiile în care economiile din regiune suferă din cauza restricţiilor din timpul pandemiei de coronavirus.

De asemenea, el se desfăşoară după ce ministrul irakian al comunicaţiilor, Arkan Shihab al-Sheibani, a fost testat pozitiv pentru noul tip de coronavirus după ce a sosit vineri în Iordania pentru a pregăti summitul de marţi.

Aceasta l-a obligat pe ministrul iordanian al economiei digitale şi antreprenoriatului Mothanna Gharaibeh, care l-a primit pe al-Sheibani pe aeroport, să se izoleze la domiciliu.

Citește șl: Italia începe testarea pe voluntari a unui potenţial vaccin anti-COVID-19

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.