Liderii grupurilor politice din PE susţin o amânare a Brexit-ului

Publicat:

Conferinţa Preşedinţilor din Parlamentul European a evaluat joi ultimele evoluţii privind Brexitul şi a luat decizia ca preşedintele PE, David Sassoli, să-i scrie preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, pentru a-i recomanda să accepte solicitarea unei noi amânări a ieşirii Regatului Unit din UE până la 31 ianuarie anul viitor, informează un comunicat al PE, potrivit agerpres.

Conferinţa Preşedinţilor continuă să aibă opinia că procedura de validare privind acordul de retragere nu este o formalitate şi trebuie să aibă la bază o analiză minuţioasă a textului.


Citeşte şi: Trafic feroviar ÎNTRERUPT între Spania şi Franţa

“Această amânare va permite Marii Britanii să-şi clarifice poziţia şi Parlamentului European să-şi exercite rolul în mod corespunzător”, a subliniat preşedintele Sassoli, potrivit comunicatului PE.

Având în vedere timpul pe care îl necesită o astfel de activitate asiduă, Conferinţa Preşedinţilor a recomandat ca Consiliul European să accepte cererea prim-ministrului britanic Boris Johnson de pe 19 octombrie 2019 pentru amânarea aplicării articolului 50 al Tratatului UE până la 31 ianuarie 2020, cu opţiunea ca această perioadă să se poată încheia mai devreme dacă procedurile de ratificare şi de validare vor fi încheiate atât în Marea Britanie, cât şi în Parlamentul European.

Citeşte şi: Gafă marca Trump: ‘Vom construi un zid în Colorado!’

De asemenea, Conferinţa Preşedinţilor subliniază că decizia Consiliului European privind o amânare ar trebui să ţină cont că procedura de validare a Parlamentului European va începe numai după ratificarea acordului de retragere de către Regatul Unit, mai precizează textul citat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.