X

Liderii UE NU vor discuta joi despre sancţiuni împotriva Rusiei

Eventuale sancţiuni împotriva Rusiei legate de Ucraina nu se află pe agenda reuniunii informale de joi a liderilor Uniunii Europene, a declarat un oficial european agenţiei Reuters, potrivit agerpres.

Întrebat despre bombardamentele din regiunea Donbas din estul Ucrainei, unde forţele guvernamentale se confruntă cu separatiştii pro-ruşi, oficialul respectiv a declarat: “Declanşatorul sancţiunilor este o problemă de apreciere politică. Încă nu intrăm în această discuţie. Observăm cu atenţie bombardamentul din Donbas, suntem conştienţi că poate fi folosit ca test sau ca pretext”.

Citeşte şi: Biden ar trebui să folosească manualul Războiului Rece pentru a opri amenințarea lui Putin din Ucraina – Black News

Reuniunea de la Bruxelles a şefilor de stat sau de guvern din cele 27 de ţări membre ale UE era programată de la ora 11:30 GMT (13:30 ora României). Tema dialogului era criza ucraineană.

Oficialul citat de Reuters sub rezerva anonimatului a fost implicat în pregătirea summitului. El a mai afirmat că evenimentul va fi mai mult o informare din partea liderilor francezi şi germani, după discuţiile acestora cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Citeşte şi: Rusia a reuşit să se facă auzită şi nu caută confruntare, susţine un fost secretar general al OSCE – Black News

Tags: bruxellesDonbasrusiasanctiuniucrainaUniunea Europeană (UE)Vladimir Putin
Categorii: Diaspora