X

Liderii UE vor avea o teleconferinţă pe tema coronavirusului

Liderii statelor Uniunii Europene urmează să aibă marţi o videoconferinţă pentru a analiza un răspuns coordonat al UE la criza cauzată de coronavirus, a anunţat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, transmite Reuters, potrivit agerpres.

”În urma consultărilor, voi avea în scurt timp o videoconferinţă cu membrii EUCO (Consiliul European) cu privire la COVID-19 pentru coordonarea eforturilor UE. Trebuie să cooperăm pentru a proteja sănătatea cetăţenilor noştri”, a scris Charles Michel pe Twitter.

Citeşte şi: Arabia Saudită ÎNCHIDE toate şcolile şi îi izolează pe şiiţi

Un oficial UE a declarat că videoconferinţa va avea loc foarte probabil marţi.

Informaţia a fost confirmată şi de Palatul Elysee, care a precizat că preşedintele francez Emmanuel Macron se află în legătură cu Charles Michel pentru organizarea acestei videoconferinţe.

”Le cer partenerilor noştri europeni o acţiune urgentă pentru coordonarea măsurilor sanitare, a eforturilor noastre de cercetare şi a răspunsului nostru economic. Să acţionăm împreună începând de acum”, a scris pe Twitter şeful statului francez.

Citeşte şi: Un bărbat înarmat cu două cuţite a fost împuşcat mortal în centrul Londrei

”Este important ca noi să avem un răspuns ce corespunde naturii riscului perceput de oamenii de ştiinţă şi despre care ei ne informează şi ca acest răspuns să frâneze epidemia, ceea ce suntem în curs de a face”, a adăugat Macron.

El a adăugat că va anunţa în cursul după-amiezii ”iniţiative pentru o mai mare coordonare europeană şi internaţională” în faţa crizei cauzate de epidemia de coronavirus. 

Tags: Charles MichelConsiliul Europeancoronaviruscovid-19Emmanuel MacronPalatul Elysee
Categorii: Diaspora