X

Liderii UE vor discuta la summit despre plafonarea preţului la gazul folosit pentru generarea de electricitate

Liderii din Uniunea Europeană vor discuta despre plafonarea preţului la gazul folosit pentru generarea de electricitate, un subiect asupra căruia statele membre sunt divizate, la summitul de la sfârşitul acestei săptămâni, a anunţat marţi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, potrivit Reuters şi agerpres.

“Trebuie să ne intensificăm cele trei linii de acţiune: reducerea cererii, garantarea securităţii aprovizionării şi ţinerea sub control a preţurilor”, a precizat Michel în scrisoarea sa de invitaţie către liderii din UE pentru întâlnirea de joi şi vineri de la Bruxelles.

Citeşte şi: Iranienii îşi fac abonamente la Starlink pentru a scăpa de restricţiile la internet – Black News

“Asta include: achiziţii comune de gaz, dezvoltarea unui sistem de referinţă care să reflecte cu acurateţe condiţiile de pe piaţa gazului şi examinarea unei limitări temporare a preţurilor”, a adăugat preşedintele Consiliului European.

Citeşte şi: Iranienii îşi fac abonamente la Starlink pentru a scăpa de restricţiile la internet – Black News

“Mă aştept de asemenea să abordăm şi alte intervenţii în piaţă pe termen scurt şi pe termen lung, cum ar fi cadrul UE pentru plafonarea preţului la gaz pentru generarea de electricitate”, a mai precizat el. 

Tags: bruxellesCharles MichelConsiliul Europeangazesummituniunea europeana
Categorii: Știrile zilei