X

Liderii unei mișcări franceze de extremă dreapta au fost arestați

Mai mulţi membri ai grupării de extremă dreapta Generaţia Identitară au fost plasaţi în arest marţi în Franţa, în legătură cu patrulele anti-migranţi instituite de aceştia în Alpi în primăvara trecută, transmite AFP, citând surse concordante, potrivit agerpres.

‘RomainEspino, purtător de cuvânt al Generaţiei Identitare, tocmai a fost plasat în arest pentru participarea sa la o misiune în Alpi’, a anunţat gruparea pe contul de Twitter.

Citește și: Incident armat în SUA. Patru polițiști au fost împușcați! FOTO/VIDEO

Contactat de AFP, preşedintele mişcării, Clément Galant, a declarat că a fost reţinut cu puţin înainte de ora 10.00 GMT împreună cu Romain Espino la Lyon.

Parchetul din Gap a confirmat pentru AFP că mai mulţi membri ai grupării au fost plasaţi în arest în legătură cu operaţiunile desfăşurate în primăvara lui 2018 la Col de l’Echelle, la frontiera cu Italia, punct de trecere a migranţilor care încearcă să ajungă în Franţa riscându-şi viaţa.

Militanţi de extremă dreapta şi-au înmulţit demonstraţiile de ostilitate împotriva migranţilor, participând la controale la frontieră alături de forţe de ordine, sub stindardul iniţiativei ‘Defend Europe’, despre care s-a vorbit deja în legătură cu blocarea migranţilor în Mediterana.

Militanţii s-au lăudat mai ales cu predarea a patru migranţi ‘clandestini’ poliţiei şi arestarea altor şapte ‘reperaţi şi semnalaţi’ de ei.

Împotriva lor nu au fost declanşate proceduri judiciare, spre deosebire de militanţii pro-migranţi, dintre care şapte au fost condamnaţi pentru că au facilitatea intrarea în Franţa a unor migranţi în aceeaşi perioadă.

Citește și: Ce se întămplă astăzi în parlamentul britanic va atârna greu pe Brexit

O primă anchetă, deschisă la 27 aprilie 2018, a fost clasată în absenţa infracţiunii sau a unei plângeri.

O alta, mai amplă, a fost deschisă ulterior pentru imixtiune în exercitarea unei funcţii publice.

Membrii Generaţiei Identitare dau asigurări că acţiunile lor sunt legale în baza articolului 73 al Codului penal, ce prevede că, ‘în cazurile de infracţiune sau delict flagrant pedepsit printr-o pedeapsă cu închisoare, orice persoană are calitatea de a-l reţine pe autor şi a-l conduce în faţa ofiţerului de poliţie judiciară cel mai apropiat’.

Tags: AlpiClément GalantDefend Europeextrema dreaptafrantaGeneraţia IdentitarămigrantiRomain Espino
Categorii: Diaspora