Liderul al-Qaida, Al-Zawahiri, a fost LICHIDAT de o dronă americană

Publicat:

Ţinta “operaţiunii antiteroriste reuşite” în Afganistan, anunţată luni de un responsabil american cu rang înalt a fost liderul al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, ucis în weekend într-o lovitură de dronă, potrivit presei americane, transmite AFP, potrivit agerpres.

Al-Zawahiri, considerat creierul atentatelor de la 11 septembrie 2001 care au făcut aproape 3.000 de morţi în Statele Unite, a preluat conducerea organizaţiei teroriste după moartea lui Osama bin Laden în 2011, eliminat de un comando american în Pakistan.


Citeşte şi: Israelul se teme de atacuri după presupusa arestare a unui lider al Jihadului Islamic – Black News

Preşedintele Joe Biden urmează să vorbească la orele 19.30 (luni, 23.30 GMT) despre o “operaţiune antiterorism reuşită”, potrivit Casei Albe care nu a oferit detalii suplimentare.

Un înalt responsabil al administraţiei americane a mai spus că SUA au desfăşurat cu succes în weekend o “operaţiune antiteroristă unei ţinte importante din rândul Al-Qaida” în Afganistan, fără a-l menţiona pe Ayman al-Zawahiri.

“Operaţiunea a fost reuşită şi nu a făcut nicio victimă civilă”, le-a precizat jurnaliştilor această sursă.

Potrivit presei americane, Ayman al-Zawahiri ar fi putut fi ucis într-o lovitură cu dronă efectuată de CIA în capitala afgană, Kabul.

Departamentul de Stat a oferit o recompensă de până la 25 de milioane de dolari pentru informaţii care să conducă la arestarea sau condamnarea liderului al-Qaida.

Citeşte şi: Israelul se teme de atacuri după presupusa arestare a unui lider al Jihadului Islamic – Black News

Acest anunţ intervine la aproape un an de la retragerea haotică a forţelor americane din Afganistan, care a permis talibanilor să preia din nou controlul asupra ţării după douăzeci de ani.

Pe de altă parte, Statele Unite au mai anunţat la mijlocul lui iulie că l-au ucis pe liderul grupării Stat Islamic (SI) din Siria, Maher al-Agal, într-o lovitură de dronă, operaţiune care a ‘slăbit considerabil capacitatea SI de a pregăti, finanţa şi desfăşura operaţiuni în regiune’, potrivit unui purtător de cuvânt al armatei americane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Chișinăul devine pentru câteva zile centrul financiar internațional

Chișinăul devine pentru câteva zile centrul financiar internațional În această săptămână, Chișinăul devine centrul financiar internațional. Circa 100 de reprezentanți ai băncilor centrale și ai...

A lovit o asistentă medicală cu piciorul în spate și va sta un an după gratii

A lovit o asistentă medicală cu piciorul în spate și va sta un an după gratii Un bărbat de 30 de ani din Chișinău va...

2024 ar putea fi cel mai fierbinte an din istorie

2024 ar putea fi cel mai fierbinte an din istorie Luna trecută a fost cea mai călduroasă lună iunie din istorie, a afirmat luni serviciul...

Un nou bilanț în Ucraina. Numărul morților este în creștere

Un nou bilanț în Ucraina. Numărul morților este în creștere În urma atacurilor cu zeci de rachete asupra mai multor orașe ucrainene, au murit cel...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.