X

Liderul Biserii Ortodoxe Ruse a căzut în timpul unei procesiuni religioase

Patriarhul rus Kiril a alunecat pe podeau din marmură în timpul unei procesiuni religioase. Momentul a fost transmis în direct, dar la scurt timp transmisiunea fost mutată şi au fost arătate cadre din afara bisericii, informează mediafax.

Patriarhul rus sfinţea o biserică în oraşul Novorossiisk de la Marea Neagră când a alunecat pe podeau de marmură. Preoţii ce îl insoţeau şi persoanele din jur au sărit rapid în ajutorul liderului Biserii Ortodoxe Ruse.

Citește și : Noul concept strategic al NATO reflectă preocupările legate de China

„Nici paza, nici serviciul de protocol, nici episcopii care stăteau în apropiere nu au reuşit să-l prindă. Patriarhul s-a lovit la spate pe marginea amvonului. Liturghia a continuat.. Mitropolitul Grigore şi episcopul local Theognost se uitau vinovat la patriarh şi aşteptau o reacţie. Dar de vină sunt restricţiile legate de coronavirus, din cauza cărora patriarhul nu permite să fie atins”, a descris protodiaconul Bisericii Ortodoxe Ruse, Andrei Kuraev incidentul, potrivit Unimedia.

Kiril, care este un susţinător al preşedintelui rus Vladimir Putin, s-a remarcat de la începutul invaziei prin mesaje de sprijin pentru invazia rusă din Ucraina.

El a fost inclus atât de UE cât şi de Marea Britanie în pachetele de sanţiuni. În motivarea deciziei de sanţionare, Marea Britanie a meţionat „sprijinul său proeminent faţă de agresiunea militară rusă în Ucraina”.

Citește și : Statele Unite oferă Ucrainei un ajutor militar suplimentar de 450 de milioane de dolari

Tags: Kirilmarea neagraNovorossiiskrusiaVladimir Putin
Categorii: Diaspora