X

Liderul catalan este sigur că referendumul de independenţă se va desfăşura fără violenţe

Liderul Cataloniei, Carles Puigdemont, a afirmat vineri că este sigur că toţi alegătorii se vor manifesta paşnic duminică, zi în care ei sunt chemaţi să se exprime în cadrul unui referendum privind independenţa regiunii, declarat însă ilegal de către Spania, relatează agenţia Reuters, conform agerpres.

”Nu cred că va fi cineva care să recurgă la violenţă sau să dorească să provoace violenţă care să dăuneze imaginii ireproşabile a mişcării independenţei catalane pacifiste”, a declarat Puigdemont pentru Reuters.

Citeşte şi: Guvernul american cere Facebook informaţii despre opozanţii lui Trump

Totodată, liderul catalan a făcut apel la poliţia spaniolă, care a desfăşurat mii de membri ai săi în regiune pentru a bloca orice acţiune de desfăşurare a referendumului, să acţioneze într-un mod mai degrabă profesional decât politic când îşi va îndeplini misiunea duminică.

”Mi-ar plăcea ca ei să folosească aceleaşi standarde pe care poliţia regională catalană le foloseşte. Nu standarde politice, nu la ordine politice, ci la standarde caracteristice poliţiei şi profesionale”, a mai spus el.

Tags: barcelonaCarles Puigdemontcataloniamadridreferendumspania
Categorii: Diaspora