X

Liderul disident al FARC din Columbia ar fi murit în timpul unei răfuieli în Venezuela

Gentil Duarte, liderul disident al FARC din Columbia, ar fi murit în Venezuela în timpul unei răfuieli dintre două grupări de infractori, a anunțat un oficial columbian citat de Reuters, informează mediafax.

Miguel Botache Santillana, cunoscut sub numele de Gentil Duarte, care conduce una dintre facțiunile foștilor rebeli FARC care au rămas înarmați după un acord de pace cu guvernul columbian, ar fi murit în Venezuela, a declarat miercuri ministrul Apărării din Columbia, Diego Molano.

Citește și : Ucraina denunţă o ‘încălcare flagrantă’ a integrităţii sale teritoriale după anunțul privind emiterea unor paşapoarte ruseşti ucrainenilor

Deși majoritatea membrilor Forțelor Armate Revoluționare ale Columbiei (FARC) s-au demobilizat în cadrul acordului din 2016, care a pus capăt rolului FARC în conflictul de aproape 60 de ani din țară, două grupuri majore îl resping și, potrivit forțelor de securitate, au continuat să participe la traficul de droguri și la activități miniere ilegale.

„Serviciile de informații columbiene sugerează că alias Gentil Duarte a fost ucis în statul Zulia din Venezuela în urma unei confruntări între aceste grupuri de trafic de droguri și teroriste”, a declarat Molano.

Citește și : Preşedinta Senatului rus se opune ‘vânătorii de vrăjitoare’ împotriva criticilor ‘operaţiunii militare speciale’ din Ucraina

Grupările, care luptă împotriva guvernului și între ele, numără în total aproximativ 2.400 de combatanți, a declarat armata columbiană, estimând că o treime dintre rebeli se află în Venezuela vecină.

Duarte a fugit din Columbia căutând refugiu în țara vecină după două operațiuni militare împotriva sa anul trecut, a precizat Molano.

Tags: columbiadroguriFARCGentil DuarteVenezuela
Categorii: Știrile zilei