Liderul fermierilor îi întoarce spatele lui Bolea: „Nu este el factor de decizie”

Publicat:

Liderul fermierilor îi întoarce spatele lui Bolea: „Nu este el factor de decizie”

Fermierii care au blocat accesul spre punctul de trecere spre Vama Leușeni refuză să se întâlnească astăzi cu ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea.

Unul din liderii protestului fermierilor, Sergiu Stefanco, a anunțat că a fost apelat de deputatul PAS, Iurie Păsat, care i-a anunțat că ministrul propune să aibă loc astăzi o întâlnire cu fermierii la Cahul, la ora 16:00.


Citeşte şi: Nu e păcăleală! De la 1 aprilie se măresc pensiile – Stiripesurse.md

Potrivit lui Stefanco, ministrul nu este un factor de decizie, ci „un factor de manipulare” și nu vor accepta să discute decât cu premierul, președintele Parlamentului sau al RM.

Liderul fermierilor îi întoarce spatele lui Bolea: „Nu este el factor de decizie”

Drumul spre punctul de trecere a frontierei Leușeni a fost blocat începând cu ora 10:40.

„Am fost apelat de deputatul Iurie Pasat care ne-a spus că la ora 16:00 vine ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, că el nu știe revendicările noastre. Eu personal am stat la sute de întâlniri cu el din 2020. Nu știu ce caută ei la Cahul, știu că băieții și poziția noastră e că în general nu vrem să discutăm cu el. El nu este factor de decizie, este factor de manipulare grosolană. Noi avem nevoie de întâlniri cu factori de decizie care pot hotărî ceva, este vorba de premier, președintele Parlamentului sau doamna președintă. Așa că așteptăm invitații, reacții din partea lor. În rest aceeași situație a treia zi consecutiv”, a declarat Sergiu Stefanco într-un live postat pe facebook.

Blocarea accesului spre punctul de trecere a hotarul a stârnit nemulțumirea mai multor șoferi care au sperat să traverseze frontiera.

Liderul fermierilor îi întoarce spatele lui Bolea: „Nu este el factor de decizie”

„Aveți tot dreptul să ne criticați, ieri am anunțat public, am rugat toate instituțiile statului să redirecționeze traficul pe la alte vame. Noi vă înțelegem supărarea că trebuie să înconjurați dar înțelegeți-ne că suntem în stradă nu pentru noi”, a mai spus Stefanco.

Precizăm că la Cahul, agricultorii au blocat drumul național spre Cantemir.

Totodată, fermierii au blocat traseul național și la Fălești.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cristian Spătaru, noul director al Teatrului Național de Operă și Balet ‘Maria Bieșu’

Cristian Spătaru, noul director al Teatrului Național de Operă și Balet 'Maria Bieșu' Cristian Spătaru va deține funcția de director artistic și dirijor permanent la...

Candidaţi alegeri prezidenţiale 2024. Lista principalilor aspiranți la preşedinţia R. Moldova

Candidaţi alegeri prezidenţiale 2024. Lista principalilor aspiranți la preşedinţia R. Moldova Cincisprezece persoane din R. Moldova și-au anunțat până în prezent public intenția de...

În școlile din Chișinău au mai rămas disponibile 893 de locuri pentru copii de clasa I

În școlile din Chișinău au mai rămas disponibile 893 de locuri pentru copii de clasa I În acest an au fost planificate 10.566 de locuri...

MAIA reamintește: Fermierii pot depune cererile pentru plățile directe în sectorul zootehnic până la 13 septembrie 2024

MAIA reamintește: Fermierii pot depune cererile pentru plățile directe în sectorul zootehnic până la 13 septembrie 2024 Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare reamintește că perioada...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.