Liderul formaţiei Pink Floyd provoacă stupoare în Ucraina: ‘Crimeea aparține Rusiei!’

Publicat:

Roger Waters, co-fondator al formaţiei Pink Floyd, a stârnit controverse în Ucraina când a declarat că aprobă anexarea de către Rusia a peninsulei Crimeea, regiune din Marea Neagră, scrie billboard.com, potrivit news.ro.

Într-un interviu publicat de ziarul rusesc Izvestia, Waters, care susţine concerte la Moscova şi Sankt Petersburg luna aceasta, a fost de acord cu anexarea peninsulei de către Rusia în 2014, spunând că “sunt mai multe înţelegeri şi documente” care dovedesc pretenţiile Rusiei faţă de Sevastopol, un port militar major în Crimeea.


Citește și: Iranul a arestat zeci de spioni infiltrați în agențiile de stat

El a afirmat că acţiunile Moscovei au fost “provocate” de schimbarea preşedintelui Ucrainei, prorusul Victor Ianukovici, despre care spune că au fost orchestrate de Washington.

Declaraţia lui Waters este în rezonanţă cu retorica Kremlinului care justifică preluarea Crimeei, înfuriindu-i pe mulţi în Ucraina, care consideră regiunea peninsulară drept teritoriu propriu, ilegal ocupat de Rusia.

Organizaţia nonguvernamentală din Ucraina Mirotvorets (Peacemaker) l-a inclus pe Waters pe lista neoficială a duşmanilor ţării. El este acuzat de propagandă antiucraineană, că atentează la integritatea teritorială şi încercarea de a justifica anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia.

Citește și: Incendiu la bordul unui feribot din Grecia. Sute de pasageri au fost evacuați

Autorităţile ucrainene nu au comentat încă declaraţiile lui Waters.

De când Crimeea a fost anexată de Rusia, mai multe personalităţi din industria de divertisment au ajuns pe lista neagră în Ucraina. În unele cazuri, autorităţile au luat atitudine şi au interzis intrarea în ţară a unor persoane care au sprijinit public anexarea, precum actorul francez Gerard Depardieu şi regizorul şi muzicianul sârb Emir Kusturica.

Roger Waters va susţine concerte la Sankt Petersburg miercuri, şi vineri, la Moscova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.