X

Liderul grupării Stat Islamic s-a aflat în ultima redută jihadistă din Siria. Nu se ştie nimic despre soarta lui

Liderul grupării Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, s-ar fi aflat în oraşul sirian Albu Kamal în timpul operaţiunii armatei siriene şi a aliaţilor săi de ”curăţire” a localităţii din estul Siriei, a indicat vineri unul din serviciile de presă militară controlat de mişcarea şiită libaneză Hezbollah, relatează Reuters, conform agerpres.

Sursa nu precizează dacă Al-Baghdadi a fost capturat în oraş, despre care armata siriană şi aliaţii săi au afirmat că l-au cucerit în această săptămână de la gruparea jihadistă.

Citeşte şi: Românii ar putea scăpa de VIZE în SUA. Un influent congresman american vrea să includă ţara noastră în Programul Visa Waiver

Armata siriană şi-a proclamat joi victoria împotriva Statului Islamic, afirmând că preluarea controlului asupra ultimului oraş de la jihadişti marchează colapsul dominaţiei lor dure timp de trei ani în regiune.

Cucerirea oraşului Albu Kamal, situat la graniţa cu Irakul şi care era ultimul fief jihadist în Siria, a marcat ”prăbuşirea proiectului organizaţiei teroriste Daesh în regiune”, afirma joi un comunicat al armatei siriene, care a folosit termenul din arabă pentru gruparea Stat Islamic.

Un presupus mesaj audio al lui Abu Bakr al-Baghdadi a fost difuzat ultima dată în septembrie a.c. În 2014, din marea moschee medievală din Mosul (Irak), Al-Baghdadi se declara calif şi urmaş al liderilor istorici ai Islamului. 

Tags: Abu Bakr al-BaghdadiAlbu KamalHezbollahsiriaStat Islamic (SI)
Categorii: Știrile zilei