X

Liderul grupării talibane pakistaneze Jamaat-ul-Ahrar, ucis într-un atac american cu dronă în Afganistan

Liderul grupării talibane pakistaneze Jamaat-ul-Ahrar, care a pus la cale unele dintre cele mai sângeroase atentate sinucigaşe din Pakistan în ultimul an, a murit joi în urma rănilor provocate de un atac cu dronă al armatei americane în Afganistan, transmite Reuters, citând un purtător de cuvânt al grupării. 

‘Liderul nostru, Omar Khalid Khorasani, a fost rănit într-una din loviturile recente cu drone în Afganistan. A fost rănit grav şi astăzi a devenit martir’, a declarat prin telefon Asad Mansoor, purtător de cuvânt al grupării Jamaat-ul-Ahrar.

Uciderea lui Khorasani a survenit înaintea vizitei pe care secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, o va desfăşura săptămâna viitoare în Pakistan şi este probabil să reducă tensiunile între cele doi aliaţi. Islamabadul cere de mai mulţi ani Washingtonului să-i elimine pe militanţii care întreprind atacuri pe teritoriul pakistanez şi apoi se refugiază peste graniţă, în Afganistan.

Jamaat-ul-Ahrar, desprinsă din facţiunea principală a talibanilor pakistanezi, a sprijinit Statul Islamic şi a vizat cu atacuri minorităţi religioase din Pakistan.

Gruparea şi-a asumat responsabilitatea pentru atentatul sinucigaş produs într-un parc din oraşul Lahore, în ziua de Paşti anul trecut, când au murit peste 70 de persoane, între care numeroşi creştini.

Tags: Asad Mansooratentat sinucigascrestiniJamaat-ul-AhrarlahoreOmar Khalid KhorasanipakistanPasti
Categorii: Știrile zilei