X

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis în Iran

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis în Iran

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis la Teheran, în Iran, a anunţat, miercuri, gruparea militantă palestiniană Hamas, transmite news.ro.  Ismail Haniyeh, care s-a alăturat Hamas la sfârşitul anilor 1980, a participat marţi la ceremonia de depunere a jurământului de către noul preşedinte al Iranului, Masoud Pezeshkian. Moartea sa este acum investigată în Iran.

Citește și: Doi morți la Orhei. Au fost striviți de remorca tractorului

Asasinarea liderului Hamas Ismail Haniyeh în Iran este un „act de laşitate care nu va rămâne nepedepsit”, a declarat Moussa Abu Marzouk, înalt oficial Hamas, citat de Al-Aqsa TV, televiziunea condusă de Hamas.

Ismail Haniyeh a fost mult timp lider politic al grupului militant. În vârstă de 62 de ani, acesta s-a născut într-o tabără de refugiaţi de lângă oraşul Gaza şi s-a alăturat Hamas la sfârşitul anilor 1980. În aprilie, raidurile aeriene israeliene au ucis trei dintre fiii lui Haniyeh şi patru dintre nepoţii săi, potrivit Hamas.

Casa Albă a luat act de rapoartele despre uciderea liderului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, în Iran, a declarat un purtător de cuvânt, dar a refuzat să facă imediat alte comentarii. Uciderea liderului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, face obiectul unei anchete, iar rezultatele vor fi anunţate în cursul zilei de astăzi, a anunţat presa de stat iraniană, citând o declaraţie a Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice.

Tags: hamasIsmail HaniyehIsraleOrientul Mijlociurazboi Gaza
Știrile zilei