X

Liderul Jobbik a denunţat un ‘atac politic’ după ce formaţiunea sa a primit o amendă de 2,1 milioane de euro

Liderul Jobbik, principalul partid de opoziţie din Ungaria, a denunţat vineri un ‘atac politic’ după ce formaţiunea sa a primit o amendă record de 2,1 milioane de euro cu câteva luni înainte de alegerile legislative din Ungaria, relatează AFP, conform agerpres .

‘Nu este vorba despre o chestiune financiară sau tehnică, este vorba despre un atac politic îndreptat nu numai împotriva Jobbik, ci împotriva întregii democraţii ungare’, a declarat Gabor Vona, preşedintele formaţiunii de extremă dreapta.

Curtea de Conturi a Ungariei (ASZ) a impus joi amenda, după ce a estimat că Jobbik a strâns peste un milion de euro din finanţări ‘ilegale’ pentru o campanie cu postere care îl vizează pe premierul Viktor Orban. În acest caz a fost deschisă şi o anchetă penală.

Citește și : Zeci de mii de persoane au manifestat în mai multe ţări arabe şi musulmane în semn de protest faţă de decizia lui Donald Trump privind Ierusalimul

Amenda, pe care Jobbik este obligată să o achite până la jumătatea lunii ianuarie, poate ‘ruina’ financiar partidul şi poate pune în pericol participarea noastră la alegeri, a afirmat Gabor Vona. Alegerile legislative sunt prevăzute pentru luna aprilie anul viitor.

Jobbik, care încearcă să-şi ‘spele’ imaginea după ani de discursuri radicale, se prezintă drept principala forţă de opoziţie împotriva lui Orban în absenţa unei stângi structurate. Viktor Orban doreşte să obţină cel de-al treilea mandat în fruntea guvernului ungar.

Gabor Vona a anunţat lansarea unei subscripţii populare pentru a strânge fondurile necesare plăţii amenzii.

Tags: amendaatac politicGabor VonaJobbikUngaria
Categorii: Diaspora