Liderul laburist Jeremy Corbyn, acuzat că a numit-o ‘stupid woman’ pe Theresa May în parlament

Publicat:

Dezbaterile din Camera Comunelor au înregistrat miercuri un nou punct critic după ce liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn a părut să spună cuvintele ‘stupid woman’ (femeie proastă) în urma unui schimb de replici cu şefa guvernului britanic Theresa May, transmite Reuters, scrie Agerpres.

Remarca lui Corbyn a fost surprinsă de camerele de televiziune în timpul sesiunii de întrebări şi răspunsuri ce are loc în parlamentul de la Londra în fiecare miercuri.


Citește și : Trump anunţă înfrângerea jihadiștilor în Siria

Liderul laburist i-a adresat mai multe întrebări agresive premierului May în legătură cu decizia de a reprograma pentru săptămâna 14 – 18 ianuarie votul în parlament asupra acordului privind Brexitul.

În replică, Theresa May a sugerat că Jeremy Corbyn ar putea să nu se bucure de sprijinul propriilor parlamentari în legătură cu Uniunea Europeană, spunând: ”Am şi un sfat pentru onorabilul domn – uitaţi-vă în spatele dumneavoastră! Ei nu sunt impresionaţi şi nici ţara nu este”.

La scurt timp, Corbyn pare să spună pentru sine cuvintele ‘stupid woman’ (femeie proastă).

În timp ce parlamentarii conservatori şi laburişti practic ţipau unii la alţii, preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, a spus că nu a văzut sau auzit presupusul incident şi de aceea nu poate lua o decizie în acest sens.

”Cred că toată lumea din această încăpere, în special acum când marcăm 100 de ani de când femeile au primit dreptul de a vota, ar trebui să îşi propună să încurajeze femeile să vină în Camera Comunelor şi de aceea ar trebui să folosească limbajul adecvat”, a afirmat ulterior Theresa May în faţa deputaţilor britanici.

Miercuri seară Jeremy Corbyn a precizat că nu a numit-o ‘femeie proastă’ pe Theresa May în şedinţa din Camera Comunelor. ”În timpul sesiunii de întrebări şi răspunsuri de astăzi m-am referit la cei care eu cred că încearcă să deturneze dezbaterea despre criza naţională cu care se confruntă ţara noastră, printr-un gest care însemna ‘stupid people’ (oameni proşti). Nu am folosit cuvintele ‘stupid woman’ despre prim-ministru sau despre altcineva şi sunt absolut împotriva folosirii vreunei expresii sexiste sau misogine de orice fel”, a declarat Corbyn.

Citește și : Începe numărătoarea inversă : Au mai rămas 100 de zile până la Brexit

Anterior în cursul acestei luni, şefa executivului britanic a fost surprinsă de camerele de înregistrare video în ceea ce părea un schimb mai aprins de replici cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la Bruxelles, Theresa May părând că îi reproşează acestuia limbajul folosit, după ce Juncker ar fi calificat drept ‘nebulos’ planul guvernului britanic privind Brexitul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.