X

Liderul majorităţii democrate îi critică pe republicanii din Senat pentru achitarea lui Trump

Liderul majorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, i-a criticat sâmbătă pe colegii săi republicani pentru că nu l-au condamnat pe fostul preşedinte Donald Trump în al doilea proces de impeachment contra sa, relatează dpa, potrivit agerpres.

“Marea majoritate a republicanilor din Senat, inclusiv liderul republican, au votat pentru achitarea fostului preşedinte Trump, semnându-şi numele în coloanele istoriei alături de numele său pentru totdeauna”, a spus Schumer.

Citește și : Rusia a aprobat ‘preliminar’ producţia vaccinului Sputnik V în Serbia

“Uitaţi-vă la ce sunt nevoiţi republicanii să apere, uitaţi-vă la ce sunt nevoiţi să ierte”, a continuat el.

“Cel mai demn de dispreţ act comis vreodată de un preşedinte, iar majoritatea republicanilor nu pot aduna curajul sau moralitatea de a-l condamna”, a mai spus Chuck Schumer.

Numai şapte republicani au votat sâmbătă pentru condamnarea lui Donald Trump în procesul de impeachment contra sa. Votul final a fost de 57 pentru şi 43 împotrivă, în condiţiile în care erau necesare două treimi din voturile din Senat, respectiv 67.

Citește și :Merkel: Germania va avea suficiente vaccinuri în aprilie, dar relaxarea restricţiilor mai trebuie să aştepte

Tags: Chuck SchumerDonald Trumpimpeachmentsenat
Categorii: Știrile zilei