Liderul nord-coreean cere măsuri urgente pentru a redresa economia

Publicat:

Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a avertizat pe principalii responsabili ai Partidului Muncitorilor că ţara sa cunoaşte o situaţie economică ‘gravă’, şi a cerut instituirea de măsuri urgente, transmite AFP, potrivit agerpres.

Declaraţiile sale, relatate luni de presa oficială nord-coreeană, intervin în contextul unei sesiuni plenare a partidului deschise sâmbătă, cu câteva zile înainte de termenul final al ultimatului lansat pentru sfârşitul anului de Phenian Washingtonului.


Citește și : Zboruri anulate în cea mai aglomerată zi pe aeroportul din Lisabona

În lipsa unor progrese în discuţiile legate de programul nuclear nord-coreean, Kim Jong Un a promis Statelor Unite un ‘cadou de Crăciun’.

Liderul nord-coreean, care prezidează sesiunea, a afirmat că a venit momentul să se dea o ‘cotitură decisivă’ dezvoltării economice a ţării.

El le-a prezentat responsabililor de partid ‘sarcini’ de îndeplinit ‘pentru a îndrepta de urgenţă situaţia gravă pe care o întâmpină principalele sectoare industriale ale economiei naţionale’, a relatat luni agenţia KCNA.

Coreea de Nord nu publică niciodată statistici economice, singurele cifre disponibile referitoare la rezultatele sale financiare provenind din străinătate.

În iulie, Banca centrală sud-coreeană a estimat o scădere cu 4,1% a creşterii economice a ţării, supusă sancţiunilor internaţionale, în 2018, cea mai mare contracţie de după foametea devastatoare din anii 1990.

După o apropiere în 2018, negocierile legate de programul nuclear nord-coreean sunt în impas după eşecul summitului din februarie de la Hanoi între Kim şi preşedintele american Donald Trump.

Citește și: ATAC armat într-o biserică din Texas: Cel puțin doi oameni au murit!

Coreea de Nord a lansat recent o serie de teste cu rachete de la baza sa Sohae, după mai multe tiruri de proiectile în săptămânile precedente.

Potrivit KCNA, sesiunea plenară a partidului a intrat luni în cea de-a treia zi, pentru prima dată după 1990. De atunci, sesiunea dura doar două zile.

‘Decizia Phenianului de a ţine o sesiune plenară timp de mai multe zile ilustrează gravitatea pe care o constată în situaţiile internă şi externă’, a comentat Cheong Seong-Chang, cercetător la institutul sud-coreean Sejong.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

Postările judecătorilor respinși de CSM ar putea fi analizate de inspecția judiciară

Postările judecătorilor respinși de CSM ar putea fi analizate de inspecția judiciară Postările judecătorilor respinși de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru numirea în funcție...

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului Mii de persoane au protestat sâmbătă, la Barcelona, împotriva supraturismului din capitala Cataloniei unde ajung anual milioane de vizitatori, o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.