X

Liderul opoziției din Grecia este convins că va câștiga alegerile

Liderul Noua Democraţie, principalul partid de opoziţie din Grecia, Kyriakos Mitsotakis, s-a declarat convins, joi, că formaţiunea sa va câştiga următoarele alegeri legislative, oricând vor avea loc acestea în 2019.

Mitsotakis a făcut aceste declaraţii în cadrul unui birou politic al Partidului Popular European (PPE) de la Atena, transmite agerpres.

Citește și: Trump se consideră ‘hărțuit’ de anchetele asupra legăturilor sale cu Rusia

El a afirmat că 2019 va fi un an foarte important pentru Europa şi Grecia şi a spus că este posibil ca alegerile europene din luna mai să coincidă cu cele din Grecia.

Liderul opoziţiei elene a afirmat că Grecia este guvernată de o coaliţie ciudată între un partid de stânga şi o formaţiune de extremă dreapta. “Este o coaliţie de populişti care a făcut rău ţării. Am pierdut oportunitatea de a ne dezvolta”, a spus el, spre deosebire de Portugalia sau Irlanda, ţări care au trecut şi ele prin planuri de asistenţă financiară.

“Când vorbim despre antreprenoriat, nu vorbim numai despre antreprenori, ci şi despre salariaţii din sectorul privat. Există o nevoie urgentă de a implementa politici care să asigure că ei beneficiază de creşteri echivalente cu creşterea productivităţii. Nu doar acţionarii companiilor trebuie să se bucure de profituri, ci şi angajaţii”, a spus el, precizând că Noua Democraţie, ca şi PPE la modul general, susţine economia socială de piaţă.

“Toată lumea trebuie să beneficieze de bogăţia care este creată”, a subliniat el.

Vorbind despre investiţii în infrastructură, el a explicat că asta nu se referă numai la construcţia de drumuri şi poduri, ci şi la infrastructura digitală. În context, el a promis că dacă va câştiga alegerile va înfiinţa un minister al transformării digitale.

Citește și: Theresa May revine la Bruxelles cu variante de compromis pentru Brexit

“Grecia nu înseamnă doar turism şi produse agricole, ci şi spirit antreprenorial care are nevoie de sprijin”, a argumentat Mitsotakis.

În ceea ce priveşte educaţia, el a vorbit despre necesitatea de a adapta ofertele universităţilor la nevoile de pe piaţa muncii. În plus, Kyriakos Mitsotakis a subliniat importanţa de a conecta tehnologia, turismul şi cultura, afirmând că Grecia s-ar putea transforma în “bateria Europei”, datorită capacităţilor sale de a produce energie solară şi eoliană.

Mitsotakis s-a declarat convins că PPE-ul va avea încă un prim-ministru la masa Consiliului European după alegerile din Grecia din 2019, despre care a spus că vor fi organizate cel mai târziu în octombrie. 

Tags: alegerigreciaKyriakos MitsotakisNoua Democraţie
Categorii: Diaspora